YouTube, spam yorumlara karşı yeni bir özellik geliştirdi

14 Aralık 2022 10:31

YouTube, 2022’de videolar altına dolan spam yorumlar nedeniyle çok fazla eleştiri aldı. Bu durum 2023’te ciddi oranda azalabilir.

YouTube videolarının altında çok sayıda spam ve kötü yorumlar karşımıza çıkıyor. Bunlar içerik üreticiler başta olmak üzere herkesi rahatsız ediyor ve şikayetleri Google da görüyor. Bu açıdan bir adım atıldı ve yeni bir özellik geliştirildi. Bu konuda şirket resmi paylaşımı üzerinden şunları aktardı: “Topluluk Kurallarımızı ihlal eden bazı yorumlarını tespit ettiğimiz ve kaldırdığımız kullanıcıları, bildirim üzerinden uyarmaya yönelik yeni bir özellik devreye alıyoruz. Artık bir kullanıcı birden fazla zararlı (Küfürlü vb.) yorum paylaşırsa, bir zaman aşımı ile karşı karşıya kalacak ve yorum yapması 24 saate kadar geçici olarak yasaklanabilecek. Testlerimiz, bu önlemlerin kullanıcıların tekrar tekrar kötü yorum paylaşma olasılığını azalttığını gösteriyor.”

YouTube, spam yorumlar ile sürekli olarak mücadele ettiklerini de belirtiyor ve bu konuda şunları açıklıyor: “Spam’ları belirlemek ve kaldırmak için otomatik algılama sistemlerimizi ve makine öğrenimi modellerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. 2022’nin ilk altı ayında 1,1 milyardan fazla spam yorumu kaldırdık. Spam gönderenler taktiklerini değiştirdikçe, makine öğrenimi modellerimiz de yeni spam türlerini daha iyi tespit etmek için sürekli olarak gelişiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma ayrıca canlı yayınlardaki spam botları ile mücadeleleri hakkında da konuştu ve şunları paylaştı: “Botları canlı yayınlardan uzak tutmak için “spambot” algılama özelliğimizi daha iyi hale getirdik. Botların canlı yayın deneyimini olumsuz etkilediğini biliyoruz, çünkü canlı sohbet diğer kullanıcılarla ve içerik oluşturucularla etkileşim ve bağlantı kurmanın harika bir yolu. Bu güncellememiz canlı yayını herkes için daha iyi bir deneyim haline getirecek.”

YouTube adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş