Z Fold4 için olabilir; Samsung imzalı yeni parmak izi çalışması

11 Ekim 2021 12:34

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Galaxy Z Fold4 için planlandığı düşünülen bir patent ile gündemde.

Samsung en son LetsGoDigital tarafından bulunan Galaxy Flex Note patenti ile gündeme gelmişti. Burada tek noktadan yarım şekilde katlanabilir ekrana ve aynı zamanda gövdeye entegre ince bir S Pen kaleme sahip telefon modeli karşımıza çıkmıştı.

Şimdi ise firmanın Galaxy Z Fold4 için planlanmış olabileceği düşünülen başka bir patenti bulundu. LetsGoDigital tarafından bulunan patent, çift taraflı ekran altı parmak izi sensörünü görücüye çıkarttı.

Samsung’un aldığı yeni patent, gelecek Galaxy Z Fold serisi cihazlar için hem içte yer alan hem de dışta yer alan ekrana, çift taraflı parmak izi sensörü ekleme üzerine odaklanıyor. Firma bunu tek seferde tek bir modül üzerinden halletmek istiyor ve bu da mantıklı görünüyor.

Bu tarz bir kullanım tam olarak 2022’de gelecek Galaxy Z Fold4 modelinde olabilir ancak çalışma sadece çizim aşamasında da kalabilir. Bunun cevabını sadece zaman gösterecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy Z Fold3 çok iyi satıyor

Galaxy Z Fold3, ucuz olmamasına rağmen beklentileri aşan bir satış performansı gösteriyor. Ancak firma daha fazlasını da istiyor. Bunun için firma 2022’nin yaz aylarında gelecek Galaxy Z Fold4 ile kişilere daha uygun bir fiyat sunmak istiyor.

Son gelen bilgilere göre fiyatı düşürmek adına ciddi çalışmalar yapan şirket, fiyatı tam olarak üretim sürecindeki maliyetleri azaltarak indirmeyi hedefliyor. Şirket yeni modelden daha fazla üretecek ve bunun da etkisiyle fiyatlar bir miktar daha aşağıya inecek. Ayrı zamanda telefon parçaları için çalışılan tedarikçileri sayısı da artırılacak.

Bu arada firma telefon için ikinci nesil ekran altı kamera sistemini de geliştiriyor. İkinci nesilde selfie kamerasının çok daha iyi olması ve kameranın dışarından kesinlikle görülemiyor şekilde karşımıza çıkması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Türkiye ihtimalli Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş