157 km menzil sunan üst düzey elektrikli dağ bisikleti: Trek Rail 5 SX

14 Temmuz 2022 11:00

139 kilometre menzil sunan Trek Powerfly 4 modelinin ardından Trek’in bir diğer elektrikli dağ bisikletiyle ilgili detayları aktarmak istiyoruz.

Trek Rail 5 SX olarak adlandırılan model bir paylaştığımız modelden daha yüksek fiyat etiketine sahip. Powerfly 4 modeli 80.840 TL fiyat etiketine sahipken, Rail 5 SX modelinin fiyatı tam 133.630 TL. Bosch’un Performance Serisi CX motorundan güç alan bisiklette PowerTube 625 pil yer alıyor. Bisikleti satın alan kullanıcılar bu pili yüzde 100 şarj ettiklerinde 157 kilometrelik bir menzil değeri elde edebiliyor. Bu pilden iki adet kullanıldığında elektrikli bisikletteki menzil ekonomik modda 320 kilometreye çıkıyor. Turbo modda ve tek pille bisiklet yaklaşık 82 kilometrelik bir menzil vadediyor. Saatte 25 kilometre hıza ulaşabilen modelin kadrosunda alüminyum malzeme kullanılıyor. Bir önceki paylaştığımız modelde olduğu gibi Rail 5 SX’in pili de kolay bir şekilde çıkarılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trek Rail 5 SX elektrikli dağ bisikleti konforla birlikte güvenliğe de odaklanıyor

Trek’in elektrikli dağ bisikletlerinde Tur modu yerine özel bir eMTB Lite modu bulunuyor. Bu özellik kullanıcılara daha doğal güç iletimi ve daha uzun bir pil ömrü sağlıyor. Akıllı eMBT modu ise destek miktarını araziye göre otomatik olarak ayarlayabiliyor. Bisiklette bununla birlikte Aktif Fren Pivotu özelliği de yer alıyor. Bu özellik daha güvenli kontrole yardımcı oluyor. Kadroya destek veren Knock Block özelliği ise bir çarpışma anında gidonun dönmesini engelliyor.

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş