reklamı kapat

POPÜLER

peugeot 208

2015 model Peugeot 208 gün ışığına çıktı

Cenevre Otomobil Fuarı‘nda her ne kadar yeni süper otomobilleri görmek için can atsak da fuarda günlük kullanıma uygun “normal” otomobiller de görücüye çıkacak. Peugeot’nun yenilenen 208 modeli de onlardan biri.

Fransız otomobil üreticisinin gelecek ay Cenevre’de tanıtmak üzere görücüye çıkardığı 2015 model hatchback modeli bir dizi yenilikle geliyor. Daha yüksek performans ve daha derli toplu bir görünüme kavuşan Peugeot 208, hatchback severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Daha geniş bir ızgara, yenilenen LED farlar, 16 ve 17 inçlik hafif alaşımlı jantlar ve daha sportif bir tasarım, otomobilin dış görünüşüne ait yenilikler olarak göze çarpıyor.

peugeot 208
Otomobilin performans özelliklerine gelecek olursak; 110 beygir gücünde 1.2 litre turboşarjlı ve 3 silindirli bir motor bloğu karşımıza çıkıyor. PureTech ve BlueHDi motor seçenekleriyle Euro 6 standartlarını karşılayan otomobil, 79g CO2/km emisyon değeriyle de daha çevreci bir tutum sergiliyor.

peugeot 208
Peugeot 208’in sunduğu teknolojik özellikler arasında ise şehir içi kullanımı daha kolay ve güvenli hale getiren Active City Brake teknolojisi dikkat çekiyor. Söz konusu teknoloji, kullandığı sensörler sayesinde trafikte yakın mesafede seyreden araçları algılayarak, gerektiği yerlerde frenleme yapıyor. Active City Brake özellikle düşük hızda giderken şoförlerin daha dikkatsiz davrandığı durumlarda, kaza riskini ortadan kaldıran bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

peugeot 208
5 Mart‘ta başlayacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda daha detaylı bir şekilde görebileceğimiz Peugeot 208’in ülkemiz pazarına yıl sonuna doğru girmesi bekleniyor.