reklamı kapat

POPÜLER

2018 KIA Stonic’in ilk görselleri ortaya çıktı

 - Güncelleme: 20 Haziran 2017 14:04

İspanyol kaynaklı bir haber sitesi tarafından sızdırılan görsellerde Stonic’in kokpitiyle ilgili de detaylar yer alıyor.

Hyundai’nin Kona‘yı tanıtmasıyla bu yılki nabzını yükselten kompakt SUV sınıfına yakın zamanda KIA‘nın yapacağı adımı bekliyoruz. Stonic adıyla kullanıcılarla buluşturacağı modelinin ilk resmi tasarım çizgilerini yaklaşık iki hafta önce paylaşan marka yetkililerinin bu hamlesini bugün ortaya çıkan görseller izledi. Autodato tarafından paylaşılan ilk görselleriyle karşımıza çıkan Stonic’in Kona’ya göre daha sade bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.


Kona ile benzer olacak şekilde 4.165 milimetre uzunluk, 1.550 milimetre yükseklik ve 2.600 milimetre aks mesafesi değerleriyle gelmesi beklenen Stonic’te KIA’nın yeni tasarım dilinden örnekler görmek mümkün. Özellikle ülkemizde de satışlarına yeni yeni başlanan NIRO ile benzer bir yapıya sahip olduğunu gördüğümüz aracın içerisinde de tıpkı Kona’da olduğu gibi renkli bir şemaya yer veriliyor. KIA içerisinde değerlendirdiğimizdeyse biraz daha farklı bir kokpit yapısına sahip olan Stonic’in multimedya ekranı konsolun dışarısında konumlandırılıyor. Dört tekerlekten çekiş altyapısının opsiyonel olarak sunulacağı araçta 2.0, 1.6, ve 1.0 litrelik benzinli ve 1.6 litrelik dizel motorların gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tamamen elektrikli modeli de gündemde olan Stonic ilk kez eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda kullanıcılarla buluşacak.