reklamı kapat

POPÜLER

Süper otomobil

2020 yılında Türkiye’de kaç tane “süper otomobil” satıldı?

İtalya merkezli üreticilerin öne çıktığı süper otomobil satışlarında, doğru stratejinin nasıl karşılık verdiği de ortaya çıkıyor.

2020 ile birlikte son 2 yılın satış adetleri bazında en iyi dönemini geride bırakan otomobil pazarı, genel itibarıyla alışkanlıklarımızın çok fazla değişmediği bir dönem oldu. Bu tabloya Koronavirüs sebebiyle düşüş beklenirken yüzde 61 gibi çok ciddi büyüme olmasıysa en büyük sürpriz olarak değerlendirilebilir. Fiat, Honda, Hyundai, Peugeot gibi örneklerini artırabileceğimiz “ulaşılabilir” isimler yine pazarın en çok satış yapan markaları oldu. Premium sınıfta ise Audi’nin ipi göğüslediği bir genel tablo karşımızda duruyor. Tüm bunların yanında Türkiye’de payı en az olan süper otomobil modellerinde de azımsanmayacak rakamlar radarımıza takılıyor. Son dönemlerde SUV hamleleriyle tarihlerinde ilklere imza ata Lamborghini ve Bentley gibi markaların, sıkıntılı geçen bu dönemdeki satışlardan memnun olduğunu söyleyebiliriz. Listenin başında ise Maserati var.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Süper otomobil sınıfı; Maserati doğru planlamanın sonuçlarını alıyor

Değerlendirme yapmadan önce ilk olarak Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından paylaşılan satış verilerine bakalım;

Aston Martin – 17 adet
Bentley – 11 adet
Ferrari – 21 adet
Lamborghini – 19 adet
Maserati – 47 adet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de aktif şekilde var olan süper otomobil üreticilerinin 2020 sonunda 100 adedi geçen satışa ulaştığını görüyoruz. İşin içerisine 619 adetle dolaylı yoldan Porsche’yi de eklediğimizde bu rakam daha da yukarılara taşınıyor. Rakamlarda şüphesiz en çok dikkat çeken isim Maserati. FCA bünyesindeki bu önemli isim, uzun süredir hayata geçirdiği doğru bir hamlenin meyvelerini topluyor; Ghibli. Ghibli projesi Quattroporte ile birlikte süper otomobil dinamiklerinin günlük hayata daha erişilebilir fiyatlarla sunulması felsefesiyle markaya başarı getiriyor. Markanın Levante ile SUV pazarına giriş hamlesi de bir süredir destekleyici etmenler arasında.

İlgili video

Ferrari Roma