2020’de geliyor; Ford, Mustang karakterli elektrikli SUV’u Mach 1’den ilk fotoğrafı gönderdi!

06 Eylül 2018 20:30

Açıklandığı ilk günden beri resmi bir detayla karşımıza çıkmasını beklediğimiz Ford Mach 1, bu bağlamdaki ilk parçasını arka bölümü üzerinden sergiliyor.

Efsane modeli Bronco’yu tekrar üreteceğini açıklayarak tüm dünyadaki meraklılarının ellerini ovuşturmasına vesile olan Ford, bu projeyi bir sürprizle süsledi. Mach 1 adı verilen ve ilk detayları geçtiğimiz mayıs ayında ortaya çıkmaya başlayan bu projenin, “yerden yüksekler” grubuna dahil olacağını öğrendik. Diğerlerinden ayrılan en büyük farkı tamamen elektrikli bir mimari üzerine şekillenmesi olan Mach 1, Mustang’in tasarım genetiklerine sahip bir SUV olarak lanse ediliyor. Tüm bu parçalarla birlikte kendisiyle ilgili merak seviyemiz iyice zirve yapan model için nihayet ipucu paylaşım süreci başladı. Şimdilik sadece arka bölümündeki ışıklandırma grubu ve ufak tasarım çizgileriyle önümüzde duran Ford Mach 1, esinlenildiği modelin kaslı yapısından ne gibi detaylar alacak bunu hep birlikte göreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hissedilen izler

Paylaşılan fotoğraf dahilindeki sınırlı detaylara baktığımızda far grubunun Mustang ile olan bağlantısı hemen ortaya çıkıyor. Hafif C formunu andıran üç parçalı stop tasarımının baskın olarak yer alacağı bu bölümde arka çamurlukların da gövdeye oranla hissedilir derecede dışarıda oluşu dikkat çekiyor. Bu da aranılan “kas” dokusunun bir habercisi elbette. Aracın en azından arka bölümünde biraz daha oval bir şablona sahip olduğu da şimdilik hissedilir kısımlar arasında. Marka içerisinde yeni kurulan ve elektrikli gelişimden sorumlu tutulan Team Edison ekibi tarafından geliştirilmekte olan Mach 1’in menzil değerindeki beklentiler 450 ile 500 kilometre aralığına yükselmiş durumda.. Tanıtımı önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan araç 2020’de satışa sunulacak. Gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş