reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi A3 Sportback

2021 Audi A3 Sportback; ekonomik sürüş nitelikleriyle aileye yeni hibrit seçenek

40 TFSI e adıyla 2021 Audi A3 Sportback ürün gamına dahil edilecek olan hibrit versiyon, rakamsal nitelikleriyle iddialı bir grafik çiziyor.

Geçtiğimiz günlerde sıkıştırıltılmış doğalgazlı versiyonu ile kullanıcıları yepyeni bir seçenekle selamlayan 2021 Audi A3 Sportback ailesindeki genişleme devam ediyor. İçerisinde bulunduğu sınıf gereği elin güçlendirilmesi adına atılan bu hamlelerin yeni ayağında ise hatırı sayılır oranda elektrik sürüş menzili sunabilen hibrit dinamikler var. 40 TFSI e adıyla ürün gamına dahil edilecek olan versiyonda, e-tron rozetlerinden hatırladığımız bir motor bileşeni yer alıyor. 1,4 litrelik turbo benzinli motorun tek başına 150 Ps güç ve 250 Nm torkla merkezi oluşturduğu bu paket, elektrik motorunun işin içerisine dahil olmasıyla birlikte 201 beygir güç ve 350 Nm tork seviyelerine çıkacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Audi A3 Sportback 40 TFSI e 80 kilometreye yaklaşan menzille dikkat çekiyor

İçten yanmalı ve elektrik kombinasyonu aracın performans dinamiklerinin de ekonomisi kadar öne çıkmasında rol oynayacak. Açıklanan resmi verilere baktığımız 40 TFSI e’nin 0’dan 100’e hızlanmasını 7,6 saniyede tamamlayabilen, maksimumda ise 227 km/s hıza çıkabilen bir versiyon olduğunu görüyoruz. Elektriğin şehir içerisindeki kullanım etkisiyle birlikte kilometrede 30-34 gram aralığında karbon salınımı yapan aracın tüketim değeriyse 1,5 litre olarak dikkat çekiyor. Böylesine “komik” bir değerin yakalanmasındaki temel ise araçtaki saf elektrikli sürüş modu. Bu modda 78 kilometre kat edebileceği açıklanan A3 40 TFSI e, maksimumda ise 140 km/s’e çıkabilecek. Araçtaki bataryaların en iyi oranda yaklaşık 4 saatte tamamen dolu hale getirilebildiğini de özellikle belirtmek gerekiyor. Sonbahar dönemiyle birlikte Avrupa pazarında kademeli olarak satışa sunulacak olan versiyonun Almanya’daki başlangıç fiyatı 37.470 euro olarak etiketlere yansıyacak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR