2021 Opel Crossland tanıtıldı; yeni yüz ve güncellenen dinamikler karşımızda

07 Ekim 2020 17:00

Yeni model yılıyla birlikte “X” rozetine veda edilen 2021 Opel Crossland, kapsamlı bir makyaj operasyonuyla yoluna devam ediyor.

PSA grubunun satın almasının ardından gözle görülür bir ivmelenme içerisine giren Opel cephesinde çehre değişimi devam ediyor. Yeni nesil Mokka ailesiyle “vizör” adını verdiği karakteri modellerinde aktarmaya başlayan markanın yeni hamlesinin merkezinde Crossland var. 2021 model yılıyla birlikte makyaj operasyonuna alınan Crossland, ailenin yeni yüzü sayesinde adeta yeni bir jenerasyona kavuşmuş gibi hissettiriyor. Halihazırda satışta olan model adındaki “X” rozetine Mokka’da olduğu de veda eden markanın, genel hatlarda ise deneyime etki edecek geliştirmelere yer verdiğini görüyoruz. 2021 Opel Crossland, güçlendirilen elektronik asistan desteğiyle de günümüz dünyasındaki standartlara cevap verebilecek seviyelerde.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkan yenilikleriyle 2021 Opel Crossland

Crossland, elde ettiği yeni ön ızgara ve ışıklandırma dinamiklerinin yanında tamponlarındaki değişimlerle de yeni bir seviyeye getirilmiş durumda. Ön tamponda yapılan değişimle tam anlamıyla bir crossover karakteri ortaya koyan modelde gövde renginden farklı olarak sunulan siyah tavan da ilgi çekici parçalar arasında. Üst paketlerde dış bölümde kullanıla krom parçaların kalite algısını da yukarı taşıdığı modelde 16 ve 17 inç aralığında değişen yeni jantlar da listede kendisin yer bulacak. Özellikle GS Line+ donanım seviyesinde işin içerisine dahil olan; AGR konfor sertifikalı koltuklar, LED stop farları ve tavan barlarını yeni yüzü en güçlü noktada hissettirecek donanımlar olarak öne çıkartabiliriz. Kokpit bölümünde ise ciddi bir revizyon olmamakla birlikte 8 inçlik multimedya ekranla yola devam ediliyor.

Opel mühendisleri makyajı sadece tasarım ve donanım noktasında sınırlı tutmayarak ekstra ilgiyi hak edecek yenilikleri karşımıza çıkartıyor. Aracın şasisinde yapılan geliştirme ile daha rijit bir sürüş bizi beklerken, yeni süspansiyon sistemi de kullanıcılara konforlu bir sürüşün kapılarını aralıyor. Crossland’in ön bölümde bağımsız yapıda arkada ise torsiyon tipi süspansiyona sahip olduğunu da parantez içerisinde vermeden geçmeyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araçta; Normal, Yol, Kar, Çamur ve Kum gibi farklı zeminlere adaptif cevap verebilen modları da opsiyonel olarak seçmek mümkün olacak. Crossland ailesinin kaputunun altında ise herhangi bir değişiklik yer almıyor. Giriş seviyesinde atmosferik dinamiklerde 1,2 litrelik motor 82 beygirle yola devam ediyor. Aynı motorun turbo paketleriyse 110 ve 130 PS’lik güç değerleriyle satışta olacak. Dizel kısmında ise 1,5 litrelik motor 110 ve 120 PS’lik güç seçenekleriyle tercih edilecek. Önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde Avrupa merkezli olarak satış noktalarındaki yerini alacak olan yeni Crossland için Türkiye’nin biraz daha beklemesi gerekecek gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Tam elektrikli özellikleriyle Corsa-E

Paylaş