reklamı kapat

POPÜLER

2022 Opel Grandland

2022 Opel Grandland; Türkiye satışları öncesi makyajlı versiyon hakkında bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 00:29

Haziran ayıyla birlikte Türkiye satışları başlayacak olan 2022 Opel Grandland için öne çıkan yenilikleri raflardan indirme vakti.

Opel’in içerisinde bulunduğu kimlik değişimi sürecinden bundan tam 1 yıl önce nasibini alan Grandland, C-SUV segmentinde hiç olmadığı kadar zorlu bir rekabet içerisinde olacak. Peugeot 3008’in segmentte yarattığı etki sonrasında Hyundai Tucson ve Kia Sportage gibi iki önemli ismin de yeni jenerasyonlarıyla bir hayli iddialı olduğu günümüz senaryosunda Grandland makyajlanarak yola devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde düzenlenecek özel bir etkinlik kapsamında buluşma fırsatına erişeceğimiz 2022 Opel Grandland için Türkiye fiyatları da bu etkinlik kapsamında paylaşılacak. Haziran ayı itibarıyla da resmi satışlarının başlamasını beklediğimiz ürün gamının Türkiye dinamikleri öncesinde, makyajla elde ettiği genel kapsamlı yenilikleri hatırlama vakti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Opel Grandland için masadaki motor seçenekleri

Makyajlı Grandland ailesinin kaputunun altında PSA grubundan tanıdığımız zengin motor seçenekleri yola devam ediyor. Ailenin giriş seviyesinde günümüzde olduğu gibi 1,2 litrelik üç silindirli motor 130 beygir güç ve 230 Nm torkla kullanıcıları bekliyor olacak. Dizel motoru tercih etmek isteyenler için de hala Grandland ailesinin bir seçeneği olacak. 1,5 litrelik dört silindirli dizel ünite 130 beygir güç ve 300 Nm tork değeri sunarken 100 kilometrede ortalama 3,9 litre ile 4,4 litre aralığında yakıt tüketimi vadediyor.

Makyajlı Grandland ailesinin zirve noktalarında ise hibrit motor kombinasyonu karşımıza çıkıyor. Makyaj öncesinden de tanıdığımız Hybrid4 rozetiyle dört tekerlekten çekişli sürüş deneyiminin de sunulduğu iki farklı hibrit versiyonda 1,6 litrelik benzinli motor standart olarak geliyor. Önden çekişli dinamiklerde 224 beygirlik güç ve 360 Nm’lik tork değerleri sunulurken, bir üstte ise değerler güç bazında 300 beygire kadar yükseliyor. Saf elektrikli sürüş deneyiminin de mümkün olduğu modellerde 65 kilometreye kadar menzil kat etmek mümkün.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tasarım ve donanımdan satır başları

İlk olarak Mokka ile karşımıza çıkarılan yeni marka yüzünü makyajla birlikte taşımaya başlayab Grandland’de, yeni jant seçenekleri de tasarımı güçlendirici elementler arasında olacak. Opel’in akıllı LED Matrix far sistemiyle donatılan modelin bu sayede gece sürüşlerinde güvenliği yeni bir noktaya çıkartması bekleniyor. Kokpit tarafına geçtiğimizde makyajın etkilerini konsolu domine eden dijital ekranlarla net şekilde hissediyoruz. Sürücü tarafında 12 inç olarak gelen dijital ekran, aynı çerçeve içerisinde 10 inç büyüklüğünde de multimedya ekranı barındırıyor. Yeni Grandland’de sunulan “Gece Görüş” özelliğini de böylesine büyük ekranlardan takip edebilmek de şüphesiz çok keyifli olacak. Araçta konumlandırılan kızılötesi kamera ve radar sistemleri sayesinde gece sürüşlerinde 100 metreye kadar yaya ve hayvanları algılayabildiğini gördüğümüz “Gece Görüş” özelliğinin ilgi çekeceğine şüphe yok.


Grandland’in sürüş destek asistanlarında da hatırı sayılır yenilikler var. 360 derecelik kamera sayesinde kuş bakışı görünümde bir park desteği kullanıcıları bekliyor. Bu donanımlardan destek alan otomatik park asistanı da aracı kendi kendine park edecebilecek seviyede. Kör nokta uyarı sistemi, ön bölge çarpışma uyarusu, otonom acil frenleme, yaya algılama, şerit takip uyarısı, Dur-Kalk destekli adaptif hız sabitleyici, trafik işareti algılama ve daha pek çok pasif ve aktif destekler kullanıcıları bekliyor. Grandland’de anahtarsız giriş-çalıştırma ve elektrikli bagaj gibi özellikler de yine konfor odaklı önemli silahlar arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Opel Grandland güncel yurt dışı fiyatları

Makyajlı Grandland ailesi için ilk yurt dışı fiyatlarını 2021 model yılı üzerinden geçtiğimiz yılın temmuz ayında almıştık. O dönem üretiminin gerçekleştirildiği anavatanında 27.250 euroluk başlangıç fiyatıyla siparişe açılan modelin hibrit motor ve zirve donanım kombinasyonuyla birlikte seviye en pahalı seçeneği 54.460 euroya kadar esneklik gösteriyordu. 2022 model yılı üzerinden güncel Almanya fiyatlarına baktığımızda ise başlangıç etiketinin 33.975 euroya yükseldiğini görüyoruz. Hibrit motor kombinasyonunda ise rakam 56.010 euro olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR