reklamı kapat

POPÜLER

2022 Seat Ibiza Euro NCAP

2022 Seat Ibiza için çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

 - Güncelleme: 22 Ekim 2022 12:39

Arona ile birlikte aynı dönemde Euro NCAP çarpışma testlerine dahil edilen 2022 Seat Ibiza, benzer niteliklerde sonuçlar elde etti.

2022’nin son çeyreğine geçişle birlikte Euro NCAP cephesinden oldukça önemli test sonuçları aynı dönemde paylaşıldı. VW Golf, Citroen C5 X ve Mercedes EQE gibi farklı ve önemli segmentlerdeki isimlerin yanında makyajlanan kompakt segment modeller de yeni standartlar kapsamında değerlendirildi. 2022 Seat Ibiza da bu listede özellikle dikkat kesildiğimiz araçlar arasında. Arona ile aynı anda teste alınan Ibiza, en baz versiyonunda vadettiği donanımlarla Arona ile paralel şekilde beş yıldı almayı başardı.

2022 Seat Ibiza detaylı çarpışma testi sonuçları

Sonuçları paylaşılan testlerin videosuna geçmeden önce, beş yıldız derecesinin alt başlıklarına bakmadan geçmeyelim. Meraklılarının bildiği üzere Euro NCAP testleri alt başlıkların bileşiminden meydana geliyor. 2022 Ibiza’nın bu kapsamda detaylı test sonuçlarına baktığımızda; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 83, çocuk korumasında yüzde 82, yaya korumasında yüzde 66 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 70 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ibiza ürün gamı mevcut donanımlarına ek olarak, dış gövdelerine yapılan geliştirmelerle güncellendi. Yan darbe koruması için gerçekleştirilen yapısal güçlendirmeler ve yeniden tasarlanan ön bölge, önden çarpışmalara adapte edilmiş durumda. Güvenlik sistemleri de güncellemelerden nasibini aldı. Ön koltuklarda emniyet kemerlerine ön gergi düzeni entegre edildi ve arka koltuklar için de emniyet kemeri uyarı fonksiyonu eklendi. Ayrıca tüm versiyonlara yeni bir yolcu hava yastığı da eklenerek iç mekan daha güvenli hale getirilmiş. Tüm bunlara ek olarak hem Arona hem de yeni Ibiza’da artık yeni kamera teknolojisi ile şerit takip asistanı standart olarak sunuluyor.