6 dakikalık şarjla 100 kilometre menzil; elektrikli BMW i4 için merak edilen teknik detaylar açıklandı

18 Kasım 2019 09:00

Markasının elektrikli atılımında öncülerden olacak BMW i4, oldukça iddialı performans değerleriyle kullanıcıların ilgisini çekecek.

Son günlerde Ford Mustang Mach E ve Tesla Model Y ikilisinin kıyaslanması üzerinden süre gelen elektrikli otomobil harareti, önümüzdeki yılda da yükselmeye devam edecek. Mercedes’in ardından kendisinden uzun süredir adım atmasını beklediğimiz BMW de artık kartlarını açık oynama aşamasında gelmiş durumda. Elektrik rekabetinde öncü birliklerden birisi olara karşımıza çıkarılacak olna BMW i4, Mach E’nin tanıtım günü gibi manider bir zamanlama içerisinde açıklanan teknik detaylarıyla dikkat çekmeye çalışıyor. Uzun süredir prototip versiyonuyla karşımıza çıkan modelin seri üretim ve dolaylıysa son kullanıcıya ulaşacak olan teknik özellikleri de artık net diyebileceğimiz noktalar arasındaki yerini alıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW i4 için için netleşen özellikler

Aslında i4 ve teknik özellik ikilisini bir arada ilk kez gördüğümüz söylenemez. Geçtiğimiz mart ayında iX3 ve iNEXT ile birlikte bazı bilgileri gönderilen modelin planlamada öncelikli olması onu biraz daha dikkat çekici kılıyor. Kaynaklara yansıyan detaylara baktığımızda ise aracın ilk olarak 530 beygir gibi oldukça yüksek seviyelerde gezineceğini görüyoruz. 0’dan 100’e hızlanması 4 saniyenin altında sürecek olan i4 için maksimum sürat değeriyse yaklaşık 195 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Yine menzil kısmı da bugün ortaya çıkanlar arasında yer alan parçalardan. Detaylara göre bizleri tamamen dolu bataryasıyla 600 kilometreye kadar menzil kat edebilecek bir elektrikli otomobil bekliyor. 150 kW hızlı şarj mimarisini de destekleyecek otomobil, bu sayede sadece 35 dakikada yüzde 80 seviyesine gelebiliyor. 6 dakikalık dolum ile 100 kilometre menzil gidilebilecek olmasıda doğrudan kullanıcılar için bir satın alma özelliği olabilir. 2021 yılında satışa sunulması beklene i4’ün menzil değerine göre daha alt versiyonlarla da çeşitlendirilmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir

KIA Futuron

Paylaş