65W SuperDart Şarj’ı ve 64MP kamerasıyla göz alıyor; realme 7 Pro yakın bakış

20 Ekim 2020 15:21

65W SuperDart Şarj‘ı, 64MP kamerası ve Super AMOLED ekranıyla fark yaratan realme 7 Pro, tüm bu özellikleri uygun fiyatla kullanıcılara sunuyor. Orta segmentin en iyi telefon modellerinden biri olan realme 7 Pro’ya yakından bakalım.

Son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyen realme, her yeni akıllı telefon modelinde iddiasını sürdürüyor. realme 7 ailesinin en güçlü üyesi olan realme 7 Pro, amiral gemisi akıllı telefonlardan aldıkları özelliklerle geliyor. Üst segment modellerdeki çoğu özelliğin bu modelde yer alması büyük bir avantaj.

Özellikle 65W hızlı şarj teknolojisi çoğu üst segment akıllı telefonda bile yer almazken realme 7 Pro’da olması önemli bir gelişme. Ekran delikli tasarım sayesinde neredeyse sonsuz ekran deneyimi sunan model hem tasarıma hem de performansa önem veren kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Telefonun merak edilen noktalarından biri olan performansa geçmeden cihazın tasarımıyla başlayalım.

ŞIK TASARIM

realme 7 Pro’yu kullandığımız süre boyunca telefonun performansı kadar tasarımını da çok başarılı bulduk. Etkileyici bir tasarım çizgisi sunan modelin iki farklı renk seçeneği yer alıyor. Ayna Gümüşü rengi gerçekten de görülmeye değer.

Telefonun sol tarafında ses tuşları, sağ tarafında ise güç tuşu bulunuyor. Üst tarafta herhangi bir tuşun veya bağlantının yer almadığı telefonu alt kısmında 3,5 mm kulaklık girişi, USB-C ve hoparlör ızgarası bulunuyor. Hoparlörden bahsetmişken telefonda iki adet hoparlör yer alıyor. Stereo deneyimi sunan hoparlörler temiz ve güçlü bir performans sergiliyor.

Telefonun arkasında dörtlü bir kamera sistemi göze çarpıyor. Dörtlü kamera sistemine LED flaş eşlik ediyor. Ön tarafta ise ekran delikli bir ekran tasarımı karşımıza çıkıyor. Ekran delikli tasarım telefonda daha çok ekran kullanılmasına imkan sağlıyor. 6,4 inçlik ekran boyutuna sahip olan telefonda Super AMOLED ekran kullanılıyor.

Super AMOLED ekran sayesinde telefonun ekranı hem canlı hem de parlak bir deneyim sunuyor. Güneş ışığı altında da ekran geçer not alıyor. Sürekli Açık Ekran özelliği sayesinde saate, pil durumuna ve bildirimlere hızlıca bakılabiliyor. Bu arada kutu içeriğinden silikon arka kapak da çıkıyor. Bu kapak sayesinde telefonu düşmelere ve darbelere karşı korumak mümkün. Telefonda ekrana entegre parmak izi teknolojisi de bulunuyor.

SORUNSUZ DENEYİM

realme 7 Pro gücünü Qualcomm’un oyun odaklı işlemcisi Snapdragon 720G’den ve 8 GB RAM’den alıyor. Snapdragon 720G işlemcisi performansa ihtiyaç oyunlarda sorunsuz bir deneyim yaşatıyor. Asphalt 9: Legends, Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile gibi oyunlarda telefon sunduğu performansla kullanıcılarını mutlu etmeyi başarıyor.

Güçlü işlemciye ihtiyaç duyan bu tarz oyunları rahatlıkla çalıştırabilen telefon 8 GB RAM sayesinde sekmeler arasındaki geçişlerde ve çok sayıda uygulama açık olsa dahi hızlı çalışmaya devam ediyor. Telefonun alametifarikası 65W SuperDart Şarj özelliği. Pil kapasitesi 4.500 mAh olan telefon, 65W desteğiyle 34 dakikada yüzde 100 şarj seviyesine ulaşabiliyor. 12 dakikada yüzde 50 şarj seviyesine ulaşabilen telefon sunduğu şarj sistemiyle gerçekten kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

KAMERA PERFORMANSI

Telefon işlemci performansında gösterdiği başarıyı kamera performansına da taşıyor. Sony imzalı ve F/1.8 diyaframlı 64 megapiksel kamerayı bünyesinde barındıran telefonda 8 megapiksel ultra geniş açı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik kameraları yer alıyor. Arka kameralarla birlikte 32 megapiksellik ön kamera da gece moduna destek veriyor. Tüm kameraların gece moduna destek vermesi cihazın artıları arasında. Ana kamera haricinde diğer kameralarla da düşük ışıkta çekilen fotoğraflarda telefon iyi sonuçlar ortaya koyuyor.

Özellikle 64 megapiksellik ana kamera hem iyi ışıkta hem de ışığın yetersiz kaldığı durumlarda beklentileri karşılıyor. Pro Gece Manzarası Modu’na destek veren telefon bu sayede ISO, beyaz dengesi ve diğer kamera ayarlarını manuel olarak değiştirmeye imkan tanıyor. Telefonun kamerasında dikkat çeken noktalardan biri de Yıldız Modu. Yıldız modu sayesinde telefon gökyüzündeki yıldızları uzun pozlama ve yapay zeka sayesinde çekebiliyor.

4 dakika 9 saniyelik bir pozlama  ve yapay zeka sürecinin ardından ortaya gökyüzünde yıldızları görebileceğiniz başarılı fotoğraflar çıkıyor. 32 megapiksellik selfie kamerasıyla çekilen fotoğraflarda da detaylı sonuçlar elde ediliyor. Gece modu desteğinin video tarafında da karşımıza çıkması sevindirici. Ultra Gece adı verilen destek sayesinde düşük ışık koşullarında daha aydınlık videolar çekilebiliyor. Video tarafında ayrıca Ultra Steady adı verilen video sabitleme sistemi de çok başarılı çalışıyor.

SONUÇ

realme 7 Pro, piyasadaki en iddialı ortak segment telefonlar arasında göze çarpıyor. realme 7 Pro, estetik tasarımı, güçlü kamera yetenekleri ve 65W hızlı şarj yeteneğiyle gerçekten başarılı bir performansa imza atıyor. Şu sıralar akıllı telefon arayışı içerisindeyseniz realme 7 Pro’ya kesinlikle göz atmalısınız.

realme 7 pro detaylar


Çift SIM kart desteği
realme 7 Pro ile iki farklı SIM kartı kullanmak mümkün


64 megapiksellik ana kamera
Sony imzalı 64 megapiksellik IMX682 sensörü başarılı fotoğraflara imza atıyor


Dolby Atmos destekli stereo hoparlör
Telefon bünyesinde barındırdığı iki adet hoparlörle stereo deneyimi yaşatıyor


65W hızlı şarj desteği
realme 7 Pro, 65W hızlı şarj desteğiyle çok hızlı şarj imkanı sunuyor


Güçlü performans
Telefon gücünü Qualcomm’un oyun odaklı Snapdragon 720G işlemcisinden alıyor.


Ekran delikli tasarım
Telefon 6,4 inçlik Super AMOLED ekranla canlı ve parlak görüntüler sunuyor

realme 7 pro teknik özellikler

Ekran
• 2.400 x 1.800 piksel çözünürlüklü 6,4 inç Super AMOLED (411)

İşlemci
• Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G (8 nm)

Bellek
• 8 GB

Dahili hafıza
• 128 GB

İşletim sistemi
• Android 10

Pil
• 4.500 mAh

Kamera
• 64 MP, f/1.8, 26mm (geniş açı), 1/1.73″, 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.3, 119˚, 16mm (ultra geniş açı), 1/4.0″, 1.12µm
2 MP, f/2.4, (makro)
2 MP, f/2.4, (derinlik)

Ön kamera
• 32 MP, f/2.5, 24mm (geniş açı), 1/2.8″, 0.8µm ön kamera

Bağlantı
• Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift-bant, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1, USB-C

Boyutlar / Ağırlık
• 160.9 x 74.3 x 8.7 mm / 182 gram

Fiyat
• 3.999 TL

Paylaş