Amalgam’dan 430 bin TL’lik 1:8 Ferrari 296 GTS modeli

01 Ağustos 2023 17:26

Amalgam Collection firması her seferinde ses getirmeyi biliyor. Şirketten bu sefer 430 bin TL’lik 1:8 Ferrari 296 GTS modeli geldi.

Çok uzun yıllardır model – minyatür araç tarafında pazarın açık ara en iyi örneklerini geliştiren firmalardan birisi olan Amalgam Collection, bu sefer 1:8 boyutunda hazırlanan Ferrari 296 GTS ile ses getiriyor. Yurt dışı fiyatı tam 16 bin dolar seviyesinde olan (1 Ağustos 2023 itibarıyla olası vergiler hariç yaklaşık 430 bin TL) bu modelden toplamda 199 adet üretileceği aktarılıyor. Her örneğin tam 300 saatlik bir el emeği sonrasında hata bulacak model araç, Amalgam Collection imzalı diğer seçenekler gibi gerçekten inanılmaz iyi görünüyor. İçte ve dışta en ufak detayına kadar birebir aynı tasarlanan çünkü Ferrari’den gelen resmi CAD dosyaları kullanılan 296 GTS, gerçeği gibi çıkarılabilir tavan ile geliyor ve gönderildiği kutusunda konumlandırma ya da inceleme sırasında gövde üstünde parmak izi kalmaması için özel beyaz eldivenler yer alıyor. Ultra zenginlerin yüksek ihtimalle büyük bölümünü çoktan satın aldığı 1:8 araç için firmanın açıklamasına göre toplamda 3 bin saatlik bir geliştirme çalışması yapılmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma bundan önce 395 bin TL’lik göz alıcı Ferrari Purosangue 1:8 modeli ile nefes kesmişti. Buradaki galeride görebileceğiniz bu model, ilk olarak inanılmaz yüksek seviyedeki detayları ile dikkat çekmişti. Aracı olabilecek en iyi şekilde ufaltan ve dış yanında içte de akıl almaz bir detay seviyesine ulaşan Amalgam, bu özel model için 15 bin dolar fiyat biçmişti. Sadece kur çarpımı 1 Ağustos 2023 itibarıyla 404 bin TL yapan modelden, toplamda 199 adet üretileceğini aktarılmıştı. 1:8 Purosangue modelinin aynı zamanda bir “Bespoke” versiyonu da bulunuyordu. Bu 20 bin dolarlık (539 bin TL) özel versiyonu alan müşteriler, model aracın boya rengini, iç rengi, jant şeklini ve fren kaliperlerinin rengini seçebiliyordu.

Ferrari 296 GTS yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş