Apple, bu yıl M3 Ultra’lı bir Mac Studio tanıtabilir

05 Ocak 2024 15:27

Dünyanın en değerli teknoloji firmalarından olan Apple, bu yıl M3 Ultra işlemcili bir Mac Studio tanıtabilir

Elbette henüz yüzde 100 kesin değil ancak 2024’ün ortasında karşımıza M3 Ultra işlemcili bir Mac Studio çıkabilir. Apple henüz M3 Ultra işlemcisini tanıtmadı, M3 serisine normal M3, M3 Pro ve M3 Max ile başladı. Şu an Mac Studio için M2 Max ve M2 Ultra işlemcileri sunan Apple, UltraFusion paket mimarisi üzerinden bir araya getireceği iki farklı M3 Max’ten oluşacak M3 Ultra ile performans konusunda çıtayı oldukça yükseltecektir. Bu 3 nm işlemciyi TSMC’nin N3E üretim sürecinden çıkaracağı iddia edilen Apple’ın yeni modelde tasarımsal bir güncelleme yapması beklenmiyor, M3 Ultra ile aynı zamanda M3 Max’in de sunulacağı düşünülüyor. Bundan önce Mac tarafı için bir oyun açıklaması ses getirmişti.  Biliyorsun uz Apple, Mac bilgisayarları özelinde hiçbir zaman oyundan uzak kalmadı ancak şimdiye kadar Windows için çıkan tüm oyunları Mac’e getirmek adına büyük bir adım da atmadı. Mac’leri her zaman bir iş ve temel eğlence makinesi olarak gören şirket, bu odağını Apple Silikon dönüşümü yani M-Serisi (M1, M2 ve M3) işlemciler ile değiştirmeye başladı. Özellikle M3 ile oyun tarafındaki gücünü artıran firma, süreç hakkında iddialı konuşuyor. Bu konuyu gündeme getiren son isim olan Mac ürün pazarlama müdürü Gordon Keppel, verdiği bir röportaj kapsamında şunları söyledi:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Apple Silikon her şeyi değiştirdi. M-Serisi işlemcili her Mac bilgisayar, sunulan AAA oyunları (Büyük yapımlar) oldukça fantastik bir şekilde oynatabiliyor. Sadece birkaç yıl önceki Mac serisine bakarsanız, o cihazlarda hem entegre hem de ayrı GPU’ların bir arada olduğunu görürsünüz. O çiftli yapı oyun geliştirirken karmaşıklık ve zorluk yaratabiliyordu.

Çünkü göz önünde bulundurmanız gereken birden fazla farklı donanım permütasyonu oluyordu. Apple Silikon altyapısıyla o durumu tamamen ortadan kaldırdık ve iPhone, iPad ve Mac’te çalışabilen yapımlar özelinde birleşik bir oyun platformu oluşturduk.

Bir oyun bir platform için tasarlandığında, onu diğer iki platforma taşımak artık çok basit bir süreç. Bunu Resident Evil Village gibi önce Mac’te ardından iPhone ve iPad’de piyasaya sürülen oyunlarda görüyoruz.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Mac Studio yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş