Apple Watch Series 6 ve Apple Watch Series 5 karşılaştırması

16 Eylül 2020 17:00

Apple Watch Series 6 ile Series 5 modellerini karşı karşıya getirdik. Önümüzdeki haftalarda Türkiye’de de satışa sunulmaya hazırlanan Watch Series 6, sahip olduğu özelliklerle selefinden ayrılıyor.

Bir önceki modelde çift çekirdekli S5 işlemcisi yer alırken yeni modelde çift çekirdekli S6 işlemcisi karşımıza çıkıyor. Apple’ın belirttiğine göre yeni işlemci bir önceki işlemciye göre yüzde 20 daha iyi performans sergiliyor. Apple bu işlemcinin iPhone 11’de kullanılan A13 Bionic işlemcisiyle aynı performansı sergilediğin belirtiyor. Apple Watch Serim 6 modelini selefinden ayıran bir diğer önemli özellik ise kandaki oksijen doygunluğunu belirleme. Yeni modelle birlikte kullanıcılara sunulan bu özellik sayesinde kandaki oksijen doygunluğu belirlenebiliyor. Bir önceki modelde bu özellik yer almıyor. Sürekli açık altimetre özelliği yeni modelde karşımıza çıksa da eski modelde bu özellik mevcut değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Watch Series 6 ve Series 5 modelleri performanslarıyla göze çarpıyor

Her iki saatin de tam dolu şarjla 18 saate varan kullanım imkan sunduğunu belirtelim. Düşme algılama özelliğine destek veren saatlerde EKG özelliği de bulunuyor.  Apple Watch Series 6 hakkındaki tüm detaylara buraya, Watch Series 5 hakkındaki tüm detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yeni modeli eski modelle karşı karşıya getiren tabloya haberin devamından bakabilirsiniz. Akıllı saatin önümüzdeki günlerde ofisimize gelmesi durumunda yeni modeli detaylı inceleyeceğiz.

İlginizi Çekebilir

Renk değiştirebilen Vivo akıllı telefon ile tanışın

Paylaş