GoPro Hero 9 Black resmen görücüye çıktı; işte öne çıkan özellikleri [Video]

16 Eylül 2020 17:15

GoPro, yeni aksiyon kamerasını resmen görücüye çıkardı. GoPro Hero 8 modelinin yerini alan GoPro Hero 9 Black yeniliklerle geliyor. Özellikle ekstrem sporlarla uğraşan kişilerin ilgisini çeken kameranın en yeni üyesi ön tarafında yer alan renkli LCD ekranla fark yaratıyor.

Ön tarafında yer alan renkli ekran sayesinde bundan böyle VLOG çekimi yapan kullanıcılar kendilerini rahatlıkla çekim esnasında görebiliyor. Kutu içeriğinden taşıma çantasıyla gelen kamera, 5K çözünürlüğünde video kaydı gerçekleştirebiliyor. 4K çözünürlükten daha yüksek çözünürlük değeri sunan kamera 20 megapiksel çözünürlük değeri sunuyor. Bir önceki modelde kullanılan HyperSmooth 2.0 özelliğinin geliştirilmiş bir versiyonu olan HyperSmooth 3.0 da yeni modelde karşımıza çıkıyor. HyperSmooth 3.0 sayesinde daha pürüzsüz videolar kaydedilebiliyor. Daha önceki modelde olduğu gibi sesle kontrol desteğine de sahip olan yeni model kılıfsız olarak 10 metre derinlikte su altında çalışabiliyor. Kılıfla birlikte kullanıldığında ise bu değer 50 metreye kadar çıkıyor. Hero 8 modeliyle karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 40 daha büyük bir pili bünyesinde barındıran kamerada 1.720 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Kameranın arka tarafında 2,27 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor.

GoPro, 2019 modelinde eksik olan bir özellik olan çıkarılabilir ön lens kapağını da geri getiriyor. SuperPhoto + özelliğiyle  geliştirilmiş HDR kontrastını artırmak mümkün. Live Burst isimli mod ise deklanşöre basmadan önce ve sonra 1,5 saniye çekim yapmaya olanak tanıyor. Üç adet mikrofona ve rüzgar gürültüsünü azaltma özelliğine sahip olan kamera bu sayede daha kaliteli çekimler yapılmasına imkan sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GoPro Hero 9 Black yurt dışı satış fiyatı ne kadar?

Şu an itibarıyla yurt dışında satış sunulan kameranın fiyatı ise 450 dolar. Aksiyon kamerası yurt dışında bir yıl GoPro Plus aboneliğiyle de satışa sunuluyor. Kullanıcıların bir yıllık bu aboneliği tercih etmesi durumunda aksiyon kamerasının satış fiyatı yaklaşık 350 dolara düşüyor. 1 yıllık abonelik ücretinin fiyatı ise 50 dolar. 32 GB dahili hafızayla gelen aksiyon kamerasının Türkiye satış fiyatı ise henüz belli değil.

İlgili video

Paylaş