Apple, yeni MacBook Pro ile çok büyük bir eksiği kapatıyor

22 Ocak 2021 20:06

Teknoloji devi Apple, bilgisayar tarafındaki büyük yenilikleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bu sefer MacBook Pro gündemde.

Bloomberg’in haberine göre Apple, 2021 MacBook Pro modellerine SD kart yuvası koyacak. Bu gerçekten birçok kullanıcı için çok güzel bir haber. Çünkü MacBook Pro’nun hitap ettiği kitlenin büyük çoğunluğu bu porta sürekli olarak ihtiyaç duyuyor. SD kart yuvasını yeni modellerinden kaldırarak kişileri adaptörlere muhtaç eden Apple, bu çok eleştirildiği hatasından sonunda dönecek gibi görünüyor. MacBook Pro’ların kasa kalınlığını artırmayacak kadar ince yapılı bu donanımı geri getiren Apple, TouchBar birimini ise yeni modellerden kaldıracak bilgisi geliyor. TouchBar genel olarak çok fazla sevilmedi ve çok da fazla kullanılmıyor. Apple yeni modellerini profesyonelleri dinleyerek kuruyor ve bu da ciddi satış rakamlarının şimdiden yolda olduğunu gösteriyor.

Yeni MacBook Pro ses getirirken, yeni üst düzey MacBook Air de öne çıktı

Apple Silikon işlemciler ile geçilen yeni dönemin bir modeli de “üst seviye olarak geçen” yeni MacBook Air, bugün ortaya çıkan modellerden. M1 işlemcili ilk MacBook Air’i kısa süre önce Türkiye dahil olmak üzere her pazarda satışa sunan Apple, diğer modeli ise daha önce de söylediğimiz gibi ilginç olarak daha yukarıya konumlandırıyor.

Apple’ın uzun zaman önce kaldırdığı MagSafe şarj sistemine sahip olacağı aktarılan bu MacBook Air versiyonunun, daha da ince ve hafif olacağı iddia ediliyor ve 13 inç boyutta olacağı söyleniyor. Net olarak 2021’in ikinci yarısında gelecek açıklaması yapılan dizüstü, Apple M2 işlemci üzerine kurulabilir detayı veriliyor. Yeni modelin çerçevelerini oldukça inceltecek Apple, bu model ile mevcut MacBook Air’den daha da dikkat çekecek izlenimi oluşturuyor.

Not: Görsel temsilidir

İlginizi Çekebilir

iPhone 12’lerin LiDAR sistemine yakında bakın

Paylaş