Apple’dan iPhone ve iPad’ler için 3D patent başvurusu

12 Mayıs 2021 19:30

HTC Evo 3D ve LG Optimus 3D modellerinde 3D teknolojisini görsek de bu teknoloji çabuk unutulmuştu. Televizyonlarda da başarılı bir şekilde çalışmayan bu teknolojiyi Apple tekrardan gündeme getirebilir.

Şirketin iPhone‘larda ve iPad‘lerde 3D teknolojisini kullanılmayı planladığı bir patent başvurusunda ortaya çıktı. Şirketin yaptığı patente bakıldığında kullanıcıların herhangi bir gözlük takmadan ekrandaki nesneleri üç boyutlu olarak görebileceği belirtiliyor. Bu teknolojinin gelecekteki iPhone ve iPad modellerinde kullanılma ihtimali olsa da 3D teknolojisini Apple’ın piyasaya süreceği AR/VR gözlüklerinde kullanılması daha muhtemel görünüyor.

Apple, akıllı telefonlarda ve tabletlerde 3D teknolojisini görmemizin zor olduğundan söz ediyor. Apple, bir görüntünün her bir göze gönderilen bir görüntü ile bölündüğü zaman, 3D efektinin oluşturulabileceğini belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, 120 Hz ekran teknolojisiyle ilgili hazırlıklarını sürdürüyor

Apple 3D teknolojisiyle ilgili bir patent alsa da bu teknolojiyi ilk etapta piyasaya sürmesi beklenmiyor. Bilindiği üzere şirket iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinde 120 Hz’lik ekrana destek vermesi bekleniyor. 120 Hz sayedinde yeni Pro modellerinin akıcı bir ekran deneyimi yaşatacağını söylemek mümkün.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept telefon modeli

Paylaş