Aprilia RS 457 Türkiye’de 359.000 TL’den satışa sunuldu

25 Mart 2024 12:19

Dikkat çekmeyi başaran sportif motosiklet modellerinden Aprilia RS 457 Türkiye’de 359.000 TL’den satışa sunuldu.

Bu konuda yapılan açıklama şunlara yer verildi: “İtalyan motosiklet devi Aprilia, Motobike İstanbul’da, tüm model ailesiyle fuarın yıldızlarından oldu. Türkiye temsilciliğini Doğan Trend Otomotiv’in gerçekleştirdiği Aprilia, fuarda spor motosikletler dünyasının yeni yıldızı RS 457 modelini ilk kez motosiklet tutkunlarıyla buluşturdu. Yeni Aprilia RS 457 Türkiye’de 359.000 TL fiyatıyla listede yerini aldı. RS 457, dünya çapındaki genç motosikletçiler için teknoloji ve tasarım alanında yeni bir referans noktası haline gelerek, spor motosikletler dünyasına Aprilia tarzıyla yön vermeyi amaçlıyor. Aprilia markası, fuarda tasarımı kadar performansıyla da etkileyici SR 125, SR GT ve tüm teknolojik unsurların bir araya geldiği Tuareg gibi yeni ve iddialı modelleriyle motosiklet tutkunlarının beğenisini kazanırken, RSV4 Factory, Tuono V4 Factory gibi göz alıcı sporcularıyla da öne çıktı.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Model hakkında ek olarak şunlar da aktarıldı: “Zafere ulaşan bu formül, tamamen yeni bir proje olarak başlayan, MotoGP motosikletleri de dahil olmak üzere tüm Aprilia modellerinin ortaya çıkarıldığı yerde tasarlanan ve geliştirilen Aprilia RS 457 ile tekrarlanıyor. İlk 125 motor ile RS 660 arasındaki ideal bağlantıyı oluşturan yeni Aprilia RS 457, güçlü V4 süper motosikletleri ve MotoGP’yi kazanan RS-GP’nin de dahil olduğu RS ailesini taçlandırıyor. RS 457, gerçek anlamda bir spor motosiklet tasarımına ve üretimine sahip olmak için şirketin tüm uzmanlığından yararlanıyor. Bu yönüyle RS 457, grenajlı motosiklet sürmeye başlamak isteyen genç sürücülerle aynı dili konuşuyor.

RS 457, ileri teknoloji ürünü olan, sıvı soğutmalı paralel çift silindirli bir motora sahip. Çift eksantrikli ve silindir başına dört supaplı bu motor, 35 kW (47,6 HP) güç sağlıyor ve böylece, A2 ehliyetle kullanılabilecek bir motosiklet için mümkün olan en yüksek güç değerini sunuyor. Motosiklet, yüksek güç kapasitesinin yanı sıra düşük ağırlığı ile de dikkat çekiyor.

Motosikletin sıvılar hariç ağırlığı 159 kg iken, sıvılar dahil ağırlığı ise sadece 175 kg olarak öne çıkıyor. RS 457, mümkün olan en iyi değeri hedefleyen ve bunu elde etmeyi başaran Noale tasarımcıları sayesinde tek kelimeyle rakipsiz bir güç-ağırlık oranı sunuyor. Bu değer, Aprilia’nın Noale genel merkezindeki sürüşe yönelik geliştirme çalışmalarında saf performansa dönüştürüldü.”

Aprilia RS 457 yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş