Spotify farklı konularda video kurslar sunmaya da başlıyor

25 Mart 2024 12:15

Çevrimiçi müzik pazarının en büyük ismi konumunda kalmayı sürdüren Spotify, yakında farklı konularda video kurslar da sunacak.

Spotify uzun zamandır sadece müziğe odaklanan bir firma değil. Platformda bir süredir podcast’ler ve sesli kitaplar da bulunuyor, şimdi ise eğitici video içeriklerine ev sahipliği yapılacağı duyuruluyor. Şirket bu süreci şimdilik sadece Birleşik Krallık merkezli olarak test etmeye başladı ve kendisi için yeni bir dönem daha başlatmış oldu. Şu aşamada BBC Maestro, Skillshare, Thinkific ve PlayVirtuoso’dan gelen içeriklerin kullanıldığı belirtiliyor, her eğitim içinde iki ya da üç tane ücretsiz eğitim videosu yer alıyor. Eğitimin hepsini izlemek içinse elbette satın alınması gerekiyor, hem mobil hem de masaüstünde izlenebilen bu içerikler ile beraber Spotify’ın odak noktası daha geniş hale geliyor. Şirket bundan önce müzik videosu adımıyla ses getirmişti. Spotify geçtiğimiz haftalarda mobil ve masaüstü uygulamalarına müzik videoları eklemeye başladı. Bu altyapı beta olarak şimdilik sadece Brezilya, Kolombiya, Almanya, Endonezya, İtalya, Kenya, Hollanda, Polonya, Filipinler, İsveç ve Birleşik Krallık’ta sunuluyor, sürece daha sonra Türkiye dahil birçok pazarın eklenmesi bekleniyor. Müzik videoları ile normal şarkılar arasında hızlı bir geçiş sunan firma, şu aşamada her müziğin klibini sunmuyor ancak kataloğun hızlı şekilde büyütüleceği açıklanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Spotify bundan önce ise garip bir “Şarkı Falı” isimli özellik ile gündeme gelmişti. İngilizce “Song Psychic” olarak geçen bu mobile özel garip özellik, kullanıcıların sorularına müzikler ile cevap verilmesi üzerine kuruluyor. İsterseniz sizin yerinize ilginç sorular da üretebilen sistem (Türkçe desteği de var), ilk açıldığı zaman kişilere hangi sorular hakkında cevap almak istediğini soruyor ve ona göre farklı şarkılar ile cevaplar üretiyor.

Bunun için ürkütücü denilebilecek özel bir arayüz hazırlayan firma, resmi olarak duyurması ve üzerinden çok geçmesine rağmen çıkarmadığı HiFi paketi beklenirken, bu tarz anlam verilemeyen özelliklere kaynak ayırabiliyor olmasıyla kullanıcılar arasında tepki topluyor. Spotify, geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi açıklamaya göre şu an 602 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bunun içinde hem ücretsiz hem de ücretli premium aboneler yer alıyor, daha önemli olan premium kullanıcılar ise 236 milyona kadar ulaşmış durumda.

Spotify gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş