Meta AI ve fazlası: “WhatsApp için yolda olan yeni özellikler bulundu”

25 Mart 2024 11:59

Alanın lideri olmayı sürdüren platform WhatsApp için çok sayıda yeni özellik üzerinde aktif olarak çalışmalar yapılıyor.

WABetaInfo tarafından bulunduğu kadarıyla yakında WhatsApp kullanıcıları Meta’nın yapay zeka temelli sohbet sistemi Meta AI ile direkt olarak arama bölümünden etkileşim kurabilecek. Kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik bu adım yanında, 1 dakika uzunluğunda durum videosu paylaşma desteği de yolda bulunanlar arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak platform avatarınızı çıkartmalarında kimlerin kullanabileceğini seçebileceğiniz bir gizlilik özelliği üzerinde de çalışıyor. WhatsApp için bağlantı önizlemelerini devre dışı bırakma imkanı da geliyor, bu imkan şu an beta sürümler üzerinde aktif olarak test ediliyor. Bu özellik sayesinde sohbetler içinde paylaşılan bağlantılar için otomatik olarak oluşturulan ve bağlantı hakkında bilgiler veren önizlemeler (Başlık, içerik görseli ve kısa açıklama) kapatılabilecek. Çoğu kişinin kapatmak istemeyeceği ancak önizleme görmek istemeyenleri memnun edecek özellik, yakında herkes için aktif edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yine WABetaInfo tarafından bulunduğu kadarıyla WhatsApp için yakında üretken yapay zeka temelli bazı yeni fotoğraf düzenleme araçları da sunulacak. Şu an Android betası üzerinde test edilen bu özellikler sayesinde kişiler fotoğrafları üzerinde daha yaratıcı değişiklikler yapabilecek. Görüldüğü kadarıyla bir seçenek fotoğraflardaki ana objenin arka planını değiştirecek, birisi fotoğrafı genişletecek ya da kadrajı büyütecek, bir diğeri ise fotoğrafı istenilen tarzda yeniden oluşturacak ya da başka bir deyişle yeniden  yaratabilecek. Bu özelliklerin genel olarak yazılı komutlar ile kullanılması bekleniyor, henüz sonuçlar özelinde herhangi bir örnek ise sunulmuyor.

WhatsApp, geçtiğimiz hafta kişilerin birden fazla mesaj sabitlenmesine izin vermeye de başlamıştı. Kaçıranlar için WhatsApp sohbetlerinin en üstüne artık bir değil üç farklı mesaj sabitlenebiliyor (Bu sayı ileride 5’e kadar çıkabilir). Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan bu güzel gelişme, bazı önemli bilgilerin akan sohbet içinde kaybolamaması adına oldukça faydalı görünüyor. Servis için elbette başka yenilikler de planlanıyor. Örneğin WhatsApp en son beta sürümlere göre sesli mesajları yakında Android tarafında da yazıya dökecek.

İlk olarak iOS betasında görülen sesli mesajları yazıya dökme altyapısı şu an Android tarafında da test edilmeye başlandı. Henüz herkese ne zaman açılacağı bilinmeyen imkan, 150 MB’lik bir veri setinin indirilmesini gerektirecek ve direkt olarak cihaz içinde dönüştürme yapacak. Kişilerin sesli mesajlarda söylenenleri müsait olmadıkları zaman yazılı olarak görmesine imkan tanıyacak özellik, birçok kişinin çok hoşuna gidecek.

WhatsApp yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş