Asus ROG Ally X için ilk resmi duyuru yapıldı, bazı detaylar verildi

10 Mayıs 2024 09:21

Asus ROG Ally 2024 üstüne getirilen Asus ROG Ally X için ilk resmi duyuru yapıldı, bazı önemli teknik detaylar verildi.

Asus ROG Ally X, ROG Ally 2 öncesinde ara bir model olarak karşımıza çıkarıldı. Henüz tüm detayları verilmeyen ürün, siyah renkte geliyor (Beyaz opsiyonu da olabilir) ve gücünü AMD Z1 Extreme işlemciden alıyor. 7-inç boyutunda 48–120Hz VRR ekrana sahip olan taşınabilir oyun cihazı, söylendiği kadarıyla hatırı sayılır oranda daha uzun kullanım süresi getiriyor. Bunun için modele çok daha büyük bir batarya koyduğu söylenen Asus, kesin değil ancak yeni modelle 3 saat ya da üstünde bir dolu dolu oyun deneyimi sunacak izlenimi oluşturuyor. M.2 2230 yerine M.2 2280 SSD yuvası taşıyan, RAM miktarını artıran ve daha kolay tamir edilebileceği söylenen Ally X, bu iyileştirmeler nedeniyle mevcut modelden daha pahalıya satılacak. Tüm detayları 2 Haziran tarihinde verilecek taşınabilir oyun cihazı, yine Windows işletim sistemini merkeze alacak ve yüksek ihtimalle Türkiye’de de satılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mevcut model Asus ROG Ally ise en son “AMD Fluid Motions Frames” teknolojisi ile hız kazanmasıyla gündeme gelmişti. AMD imzalı donanımlar üzerine kurulan Asus ROG Ally, herkese gönderilen yeni yazılım güncellemesi ile AMD Fluid Motions Frames teknolojisinin faydalarından yararlanmaya başladı. Bu teknoloji sayesinde bazı oyunlarda performans hatırı sayılır oranda artacak ve daha uzun kullanım odağında enerji tüketimi düşürülebilecek (Örnek test videosu burada).

PC tarafında herkese açık AMD Adrenalin Edition 24.1.1 sürücüsü ile beraber tam çıkışı yapılan AMD Fluid Motions Frames teknolojisi, başta RDNA3 temelli Radeon 700M, RX 6000 ve RX 7000 serisi ekran kartlarına destek veriyordu ve DirectX 11 ile DirectX 12 temelli oyunlarda tam yüzde 97’ye varan performans artışı getirebiliyordu. Detaylarına burada yer verdiğimizDLSS Frame Generation” gibi çalışan yeni teknoloji, işleme sırasında ekstra görüntü / kare oluşturarak performansı çoğu zaman ikiye katlayabiliyor.

Asus ROG Ally X yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş