Windows 11 ekran alıntısı aracı yeni özellikler kazanıyor

10 Mayıs 2024 09:35

Windows 11 ekran alıntısı aracı yeni özellikler kazanıyor. Buna ek olarak firma yeni bir başlat menüsü testi de yapıyor.

Windows 11 ekran alıntısı aracı yakında otomatik QR kod algılama ve açma özelliği kazanacak. Buna ek olarak araca Microsoft’un üç boyutlu emojileri de dahil edilecek. Bu sayede alınan ekran görüntüleri 3D emojiler ile daha renkli hale getirilebilecek. Şu an Windows Insider’lar tarafından test edilebilen bu özelliklere ek olarak yeni bir başlat menüsü testi de gündemde yer alıyor. Buradaki ya da hemen aşağıdaki paylaşımda gösterilen yeni testte, başlat menüsünün sağına ya da soluna dahil edilebilecek ek bölümler karşımıza çıkıyor. Geliştiriciler bu bölümleri farklı bilgileri hızlı şekilde göstermek için kullanabilecek, yüksek ihtimalle bu eklentiler ayarlardan kapatılabilecek. Bu altyapı şu an kapalı olarak test ediliyor ancak çıkış çok uzakta görünmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

W11 bundan önce bir sorunla gündeme gelmişti. İşletim sistemi için gönderilen son güncelleme bazı kullanıcılarda can sıkıcı bir VPN sorunu oluşturdu, kişiler spesifik olarak KB5036893 sürümü sonrasında VPN ağlarına bağlanamamaya başladı. Bunun arkasında henüz tam olarak ne yer alıyor bilinmiyor ancak firma sorunun farkında ve şu an çözüm için inceleme ile çalışmaların yürütüldüğü aktarılıyor. Daha önce ise Windows 11 başlangıç menüsüne reklamların gelmesi ses getirmişti. Geçtiğimiz haftalarda testleri başlayan, kısa süre önce ise herkese açılmaya başlanan (KB5036980 güncellemesi temelinde) yeni süreç kapsamında Windows 11 başlangıç menüsündeki “önerilen” kısmında farklı servislerin ya da uygulamaların reklamları karşımıza çıkıyor. Bu reklamlar sevindirici şekilde istenirse ayarlardan (Kişiselleştirme kısmından) kapatılabilecek ancak yerleşik olarak açık gelecek. Resmi test sürecinde 1Password’un reklamını yaptığı görülen Microsoft, bu konuda daha önce de dediğimiz gibi iyi geri dönüşler almıyor.

Windows 11 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş