Baştan aşağıya yenilenen Microsoft Teams çıkışını yaptı

05 Ekim 2023 20:07

Ortak çalışma ve iş yönetimi söz konusu olduğundan milyonlarca kişinin tercih ettiği ilk servislerden Microsoft Teams, baştan aşağıya yenilendi.

Microsoft Teams, tamamen yeni sürümüyle bugün Windows ve Mac kullanıcıları için çıkışını yaptı. Daha hızlı çalışması ve eskiye nazaran çok kolay kullanılabilmesi için yenilenen uygulama, Microsoft’un açıklamasına göre spesifik olarak iki kat daha performanslı çalışıyor ve yüzde 50 oranında daha az bellek kullanıyor. Bu durum özellikle düşük donanımlara sahip şirket bilgisayarları için çok güzel görünürken, yazılım devi ayrıca Teams uygulamasını yüklemenin üç kat daha hızlı, toplantıları başlatmanın veya toplantılara katılmanın ise iki kat daha hızlı hale getirildiğini belirtiyor. Artık yüzde 70 daha az disk alanı kaplayan Teams, teknik altyapı açısından Electron’dan Edge WebView2’e geçiyor (Performans artışı esasen buradan geliyor) ve üretken yapay zeka merkezli Copilot’u da merkeze alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce ise Microsoft OneDrive için önemli bir güncelleme yapılmıştı. Microsoft ekosisteminin merkezinde yer alan servislerden OneDrive, 2024 yılına girmeden büyük bir güncelleme aldı ve “Fluent” tasarım dili çerçevesinde çok daha modern hale getirildi. Yakında herkese açılacak tasarım servisi kullanmayı daha güzel hale getirirken, kullanışlılığı da artırıyor. Son kullanılan dosyaları artık daha açık şekilde gösteren ve platforma göre kategorilendirme yapan servis, yapay zeka üzerinden dosya önerilerinde bulunuyor ve bunu sizin alışkanlıklarınızı analiz ederek yani öğrenerek yerine getiriyor. Bu konuda daha fazla detay burada yer alıyor.

Microsoft Teams yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş