Bilgisayar devi Lenovo, altı bacaklı bir robot köpek hazırladı

14 Mart 2024 10:21

Dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında yer alan Lenovo, bu sefer sürpriz bir ürünle, bir robot köpek ile gündemde bulunuyor.

Spesifik olarak “Lenovo Daystar Bot GS” adı verilen robot, özellikle dört değil altı bacak üzerine kuruluyor olmasıyla dikkat çekiyor. Boston Dynamics imzalı Spot başta olmak üzere hemen her robot köpek dört bacak taşırken, Lenovo’nun kendi robotunda altı bacak kullanması garip karşılanıyor, ancak bu şekilde robotun çok daha stabil olduğu ve zorlu arazilerde benzerlerinden daha iyi hareket edebildiği aktarılıyor. Yağmurdan etkilenmeyen ve üstüne gerekirse bir robot kol dahi takılabilen Daystar Bot GS, bünyesinde rakipleri gibi bir LiDAR ve çok sayıda sensör ile kamera taşıyor. Bunları kullanarak bulunduğu ortamdan çok sayıda veri toplayabilen 2024 IF tasarım ödüllü robot, aktarıldığı kadarıyla henüz geliştirilme aşamasında yer alıyor ve özellikle Spot gibi endüstriyel tarafa odaklanıyor. Henüz bir tarih yok fakat bu robot günün birinde satışa sunulabilir ve fabrika sahalarındaki monoton inceleme işlerini üstlenebilir ya da belirlenen alanların güvenliğini sağlayabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lenovo, MWC2024’te saydam ekranlı dizüstü konseptini tanıtmasıyla çok ses getirmişti. Saydam ekranlı televizyonların artmaya başladığı günümüzde süreci dizüstü tarafına da getiren şirketin, bu konsepti yakında bir zamanda üretime alma gibi bir amacı ise henüz bulunmuyor. Şu aşamada Project Crystal olarak isimlendirilen burada görebileceğiniz ürün, özel bir 17,3-inç microLED ekran (720P çözünürlüğünde) ile elde edilen saydam yapının etkisiyle üç kenarda çerçevesiz yapıda ancak altta geniş bir alan yer alıyor. Fiziksel değil dokunmatik tuşlar üzerine kurulan model, gerçekten ilginç duruyor ve çok farklı bir Windows 11 deneyimi getiriyor.

Çoğu kişinin anlamsız bulduğu Project Crystal, arayüzü yazılımsal olarak tersine çevirebiliyor, bu sayede ekrandakileri karşı tarafa göstermek için dizüstünü döndürmek gerekmiyor. Normalde 1.000 nit, maksimumda ise 3.000 nit parlaklık sunabildiği resmi olarak verilen sınırlı sayıdaki detaylarından olan ekran, söylendiği kadarıyla beyaz arayüzlerde saydamlığını kaybediyor, hepsine ek olarak cihazın arkasında obje algılama için bir kamera da yer alıyor.

Lenovo imzalı robot köpek yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş