BMW Digital Key Plus duyuruldu; iPhone ve Apple Watch anahtarların yerini alıyor

14 Ocak 2021 17:14

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden BMW, iOS 13.6 ile hayatımıza giren Car Keys’in yenisini, Digital Key Plus’ı duyurdu.

Otomobillerinde son teknolojiyi kullanmayı seven firmalardan BMW, Digital Key Plus ile iOS 13.6 ile görücüye çıkan Car Keys’e UWB teknolojisini ekliyor. Detaylarına aşağıda yer verdiğimiz bu teknoloji, söylendiği kadarıyla firmanın ilk olarak iX isimli elektrikli aracında yer alacak. Bu teknoloji sayesinde kişiler otomobil anahtarı yerine iPhone’larını bir anahtar gibi kullanabilecek. Car Keys’e desteği 2021 model 5 serisi ve yeni birçok modele veren ilk isimlerden olam ünlü üretici, gelecek tüm elektrikli araçlarında ise Digital Key Plus ile çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak. Bu arada süreç sadece iPhone değil, Apple Watch Series 6 serisi için de geçerli olacak. Yani anahtarlar yerine akıllı saat kullanımda mümkün olacak. UWB sayesinde kişilerin kilitleri açmak için yakın olması ya da özel konumlandırma yapmasına gerek kalmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW Digital Key Plus önemli bir teknoloji

Apple tarafından UWB teknolojisinin arkasında U1 çip yer alıyor. U1 çip biriminin en büyük getirisi ise bu takip aksesuarı için Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi oluyor. iPhone 11, iPhone 12 ve yeni Apple Watch modellerinde de yer alan UWB desteği, teknik olarak konum belirleme noktasında Bluetooth LE ve WiFi‘a oranla çok ama çok daha hassas çalışıyor. İç mekanda yaklaşık 5 metrelik konum belirleme sürecini 5-10 cm seviyesine çektiği belirtilen teknoloji, iki cihazlar arasındaki radyo dalgalarının transfer zamanını ölçüyor ve böylece çok hassas konum belirleme gerçekleştirebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Sony de bir elektrikli otomobil geliştiriyor

Paylaş