Böbreklerde büyümeye devam; öne çıkan özellikleriyle 2020 BMW X1

29 Mayıs 2019 11:00

1 Serisi üzerine devam eden tartışmaların gölgesinden yükselen 2020 BMW X1, yapılan noktasal dokunuşlarla hissedilir değişimleri beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni jenerasyon 1 Serisi‘nin tanıtımı gerçekleştiren BMW, bu kısa süreçte ikinci önemli kartını da oyuna sürüyor. Bir süredir kamuflajlı detaylarıyla sokaklarda dolanan 2020 BMW X1, güncellenmiş haliyle resmi olarak karşımızda. 1 Serisi’nin aksine makyaj operasyonu geçirmiş bir şekilde karşımıza çıkan SUV ailesinin bu kompakt üyesi, büyüyen bobrek ızgara furyasındansa nasibini alıyor. Izgara ile birlikte tamponlar, ışıklandırma grupları, aerodinamik hava kanalları ve sis farlarının tamamı makyaj kapsamında elden geçirilmiş durumda. Dış bölümdeki son ama dikkat çeken değişiklik ise X1 yazısının sol alt bölüme taşınmış olması.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 BMW X1 cephesinden öne çıkanlar

Makyaj operasyonlarının artık olmazsa olmaz nitelikte beraberinde getirdiği yeni renk seçeneklerini ve jant tasarımlarını X1’de de göreceğiz. Bu da şüphesiz gövdedeki değişimleri taçlandıracak önemli parçaların başında geliyor. Yeni modelin kokpit bölümünde de ilk bakıldığında anlaşılabilecek değişimler var. Vites topuzunun tasarımında değişikliğe giden BMW, konsolun merkezinde 8,8 inçlik multimedya yeni bir multimedya ekrana yer veriyor. Kullanıcılar bunu dilerlerse üst paketlerde 10,25 inçe kadar yükseltebilecek. Döşeme seçenekleri ve renk paleti yine aracın iç dünyasındaki değişime eşlik edecek güzel opsiyonlar olacak.


2020 BMW X1’in motor bölümünde yine beklediğimiz hibrit desteğini alacağımızı söyleyebiliriz. xDrive25e adıyla ürün gamına dahil olacak bu versiyonda turbo benzinli motor 123 beygir güç ve 220 Nm tork üretecek. Sistemde dahil edilen elektrik motoru ise 94 beygir ve 165 Nm tork gibi katkıyla hizmet verecek. Yer verilen sürüş moduyla birlikte sadece elektrikli olarak da kullanılabilecek olan hibrit versiyonun 50 kilometrelik sürüş menzili sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.


Bunun dışında özellikle Türkiye’de de ilgi göreceğini düşündüğümüz diğer geleneksel seçenekler de satışta olacak. Giriş seviyesinde karşımıza çıkan sDrive16d versiyonu 1,5 litrelik turbo üç silindir motorla 114 beygir güce ve 270 Nm torka sahip olacak. xDrive25d versiyonuyla brilikte 2.0 litrelik turbo dizele terfi eden X1, burada ise 228 beygir güç ve 450 Nm tork vadediyor. Aynı motorun benzinli kardeşi ise 230 beygir güç ve 350 Nm torkla ürün gamındaki yerini alıyor. Kısa süre içerisinde üretim bandındaki yerini alacak olan yeni modelin yıl sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor.
Paylaş