Bu sefer planlı; Tofaş, üretime ara vereceğini duyurdu

27 Temmuz 2020 20:00

Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Tofaş, yaptığı açıklama ile birlikte ağustos ayının başında üretimi durduracağını duyurdu.

Pandemi süreci otomotiv sektörüne oldukça zarar verdi. Küresel anlamda duran fabrikalar ve aksayan tedarik zincirleri, üreticilere belki de telafisi olmayacak yaralar bıraktı. Neyse ki bu günler bir nebze olsun geride kalmaya başladı. Üretimlerine tekrar başlayan otomobil üreticileri rahat bir nefes aldı. Ancak bu sefer de uzun süredir yapılmayan fabrika bakımları gündeme geldi. Otomotiv üreticilerinin belirli periyotlar arasında yapması gereken bu bakım ve revizyon çalışmaları oldukça aksadı. Türkiye’nin önemli otomotiv üreticilerinden Tofaş da bu bakım ve revizyonlar için üretime planlı olarak ara vereceğini duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tofaş, 30 Temmuz – 13 Ağustos 2020 tarihleri arasında üretimi durduruyor

Yapılan açıklamada, “Şirketimiz Bursa fabrikasında planlı yıllık izin ve bakım-onarım çalışmaları sebebiyle 30 Temmuz -13 Ağustos 2020 tarihleri arasında üretime ara verilecektir. Söz konusu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi. Bununla beraber Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Zorunlu pandemi duruşu esnasında bakım yapamadık diyerek sürecin oldukça normal olduğunun altını çizmişti.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu

Paylaş