Büyük gelişme: Microsoft, Activision Blizzard firmasını satın aldı

18 Ocak 2022 16:25

Yazılım devi Microsoft, biraz önce yapılan açıklamaya göre Activision Blizzard firmasını satın aldı. Bunun için 68 milyar dolar gözden çıkarılmış.

Microsoft, tam 68 milyar dolara oyun dünyasının efsane firmalarından Activision Blizzard‘ı bünyesine katıyor. Gelen resmî açıklama ile netleşen bu konu oyun dünyasında gerçekten çok büyük ses getirmiş durumda. Activision Blizzard son dönemde gerçekten hiç iyi haberler ile gündeme gelmiyor. Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot ve StarCraft gibi oyunların arkasındaki dev isim, şirket içindeki “cinsel taciz” olayları ve üstüne açılan incelemeler ve davalar ile kötü bir dönemden geçiyor.

Microsoft tarafının oyun dünyasındaki en son büyük hamlesi Bethesda firmasını (Çatı şirket ZeniMax Media dahil ZeniMax çatısı altında yer alan id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks, Alpha Dog Games, Machine Games ve Roundhouse Studios stüdyoları) satın alması olmuştu.

Bunun için 7,5 milyar dolar ödediği bilinen firma, bu hamlesiyle Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Prey ve Dishonored gibi efsane olmuş oyunların da sahibi oldu. Xbox dünyasının geleceği ve Game Pass kataloğu için gerçekten büyük bir adım atan firma, bu sürpriz adımla da herkesi çok ama çok şaşırtmıştı.

Bugün açıklanan son satın alım ile Activision Blizzard’ın birçok oyunu önümüzdeki dönemde Microsoft tarafından Game Pass sistemine dahil edilecek (İlk günden çıkış olacaktır), yüksek ihtimalle Activision Blizzard’ın üst yönetiminde de çok büyük değişiklikler olacak.

Xbox konsollara özel oyunlar sunmayan ve bu konuda eleştirilen yazılım devi, buna karşın yaptığı Activision Blizzard ve Bethesda alımları ile oyun pazarının en büyük devlerinden birisi oldu ve ileride başka sürprizler de yapabileceğini sinyalini verdi.

Bu arada ek bilgi olarak yeni Activision Blizzard ve Bethesda oyunları sadece PC ve Xbox için gelecektir. Bu yüzde 100 kesin değil ancak beklenti bu yönde. Bu durum elbette Sony ve PlayStation dünyası için hiç iyi görünmüyor.

İlginizi Çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş