CEO açıkladı: Togg, yurt dışında halka açılmayı planlıyor

26 Kasım 2022 12:05

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, basın mensupları için düzenlenen fabrika gezisi kapsamında gelecek için halka arz açıklaması yaptı.

Gürcan Karakaş, HaberTürk’te yer alan habere göre dikkat çeken halka arz konusunda şunları aktardı: “Her profesyonel şirket gibi, biz de büyümek için borsaya açılmak gerektiğini biliyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Büyük ihtimalle yurt dışında halka açılacağız. Bu konuda henüz bir tarih veremiyoruz.” Karakaş, 2023 sonu itibarıyla proje için yapılan yatırım tutarının 1,8 milyar euro‘yu bulacağını aktardı ve “Şu ana kadar yatırım tutarımız 1,5 milyar euro seviyesinde. Bu tutarın 500 milyon euro’luk kısmı özsermaye şeklinde hissedarlarımız tarafından sağlanırken, geri kalan kısım ise kullandığımız kredilerden sağlandı” dedi.

Togg CEO’su Gürcan Karakaş proje hakkında başka bilgiler de verdi. Örneğin ilk araçları üzerinden Türkiye’de başarılı olmadan ihracatta başarılı olamayız, bunun süresi de 12-15 aydır. Bu süreden önce ihracat düşünmüyoruz” dedi. İç pazardaki ilk yılda Avrupalı üreticilerin otomobilleri ile rekabet edeceklerini kaydeden Karakaş, “Yani Avrupa normları ile rekabet ediyor olacağız. Dolayısı ile burada başarılı olursak, Avrupa’da da başarılı oluruz. İhracatta temkinliyiz, ilk hedef üretimin yüzde 10’u şeklinde. İhracatta bayiden ziyade ithalatçı olabilir, bunun üzerinde çalışıyoruz, netleşince açıklayacağız” cümlelerini kurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karakaş tarafından aktarıldığı kadarıyla Togg’un Avrupa’daki şirketi olan Togg Europe, Avrupa pazarında kullanıcı deneyimi araştırma merkezi olarak çalışıyor. Bu şirket, Togg’un 2024’te ihracata başlamasının öncesinde Avrupalı müşterilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit ederek, yerli otomobilin Avrupa pazarındaki rekabette öne çıkması için kritik öneme sahip olacak.

Şimdilik kurulan üretim hattında saatlik 20 adet üretim kapasitesi olan Togg imzalı ilk araç hakkında bilinmesi gereken diğer tüm detaylara direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Togg detayları bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş