ChatGPT istenirse kişisel bilgileri hafızasında tutabilecek

13 Şubat 2024 23:24

OpenAI tarafından geliştirilen popüler üretken yapay zeka ChatGPT istenirse kişisel bilgileri hafızasında tutabilecek.

ChatGPT yakında geçmiş konuşmalardaki kişisel bilgileri (Eğer isterseniz) hafızasında tutabilecek ve böylece yeni görüşmelerde o bilgileri dikkate alıp cevaplar vererek, karşılıklı kurulan iletişime hız katabilecek. Şimdilik kısıtlı bir kitle için sunulan bu dijital hafıza özelliği, sohbet botunu sürekli olarak kullanan ve spesifik konuları veya durumları sık sık hatırlatmak zorunda kalan kişilere gerçekten büyük fayda sağlayacak. Bu konuda bir açıklama yapan OpenAI, “ChatGPT’nin hafızasının kontrolü sizdedir. Bir şeyi hatırlamasını açıkça söyleyebilir, neyi hatırladığını sorabilir ve konuşarak ya da ayarlar aracılığıyla verdiğiniz bilgileri unutmasını söyleyebilirsiniz. Ayrıca bu özelliği tamamen de kapatabilirsiniz.” dedi. Sadece ücretli değil ücretsiz kullanıcılara da açılacak özellik, yakında geniş çaplı olarak kullanıma alınacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz haftalarda da bir güncelleme yapılmıştı. O güncelleme ile beraber kullanıcılar GPT’leri ChatGPT içindeki herhangi bir konuşmaya çağırabilir hale geldi. Bu “@” işareti üzerinden çalışan sürecin nasıl çalıştığını ChatGPT’nin arkasındaki isim OpenAI paylaştığı hemen aşağıdaki video ile gözler önüne serdi. Birçok farklı durumda çok ciddi kolaylık sağlayacak bu özellik, özel GPT marketinin aktif edilmesi sonrasında geldi. Eğer bilmiyorsanız firma geçtiğimiz aylarda ilk geliştirici konferansını düzenledi ve etkinlikte birçok önemli duyuruya imza attı. Etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken yenilik özel GPT oluşturma sistemi olmuştu.

Bu sistem sayesinde Plus ve Enterprise aboneleri, kendi amaçları / istekleri doğrultusunda özel GPT’ler oluşturabilecek denilmişti. ChatGPT’ye şu an GPT-4 ile güç veren firma, GPT Builder ile oluşturulan özelleştirilmiş GPT’lerin başkalarına satılmasına da imkan tanıyacağını söylemişti. Bunun için başkalarının GPT’lerinin görülebileceği ve satın alınabileceği dijital bir market oluşturan firma, bu önce kasım sonunda kullanıma alınacak dediği marketi yaşanan yönetimsel sıkıntılar nedeniyle 2024’e ertelemişti. Geçtiğimiz haftalarda ise beklenen adım atılmış ve GPT Store isimli market için resmi çıkış yapılmıştı.

 

ChatGPT ve OpenAI gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş