Çok yüksek kalitesiyle öne çıkan webcam: Opal C1

09 Eylül 2021 21:20

Eski Apple, Beats ve Uber çalışanları tarafından hazırlanan webcam modeli Opal C1, performansıyla çok iddialı bir konumda yer alıyor.

Pandemi dönemde herkesin yakından bildiği üzere webcam kullanımı inanılmaz oranda arttı. Kişiler Zoom gibi yazılımlar ile uzaktan çalışmaya başladı ve burada görüntülü görüşme sürecini webcam’ler üstlendi.

Günümüzde çok gelişmiş webcam’ler mevcut ancak genel olarak görüntü kalitesi hale aşırı yüksek değil. Birçok model 1080P çözünürlükte dahi iyi görüntü veremiyor. Gerçekten sağlam bir ekibin elinden çıkan webcam modeli Opal C1 ise görüntü kalitesi konusunda fark yaratıyor.

Şimdilik Apple’ın Mac bilgisayarlarına özel olarak hazırlanan kamera, yukarıda gördüğünüz standart diyebileceğiniz tasarımı taşıyor ve açıklamaya göre diğer webcam’lere oranla 3 kata yakın daha fazla ışık yakalıyor. Daha fazla ışık, daha düşük ISO değeri ve bağlı olarak daha yüksek görüntü kalitesi anlamına geliyor.

Normal bir webcam’den 5 kat daha fazla çözünürlük sunduğu aktarılan Opal C1, temelde 4056×3040 piksel çözünürlükte 60 fps görüntü kaydedebiliyor. 7.8 mm Sony sensör üzerine kurulan kamera, F1.8 diyafram değerine ve 6 elementli lens dizilimine sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gelişmiş webcam modeli Opal C1, görüntü kalitesi açısından çıtayı yükseltiyor

Gösterilen örneği gerçekten iyi olan ve burada profesyonel kameralara yaklaştığı görülen model, yerleşik mikrofonlarıyla da iddialı görünüyor. Kişinin sesine odaklanan ve çevre gürültüsünü otomatik olarak azaltabilen Opal C1, bünyesinde Opal Trillium adı verilen bir mikroçip taşıyor.

Aktarıldığı kadarıyla bu yapay zeka odaklı mikroçip, saniyede tam 4 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor. Burada Intel VPU çipinden de yararlanan alüminyum gövdeli kamera, görüntüyü donanım kadar yazılımsal gücüyle çok iyi hale getiriyor gibi görünüyor.

Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı rengi bulunan kameranın fiyatı ise yurt dışında 300 dolar seviyesinde yer alıyor. Kamera için satış henüz başlamış değil.

İlginizi Çekebilir

OPPO’dan dikkat çeken konsept telefon

Paylaş