Devlet bankaları ATM’nin yeni hali denilen TAM için bir araya geldi

10 Mayıs 2024 16:43

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’nin yeni hali denilen TAM için bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyeleri, üst düzey yöneticileri ve çalışanları ile Bileşim Genel Müdürü ve çalışanlarının katılımıyla bugün İstanbul Finans Merkezi Vakıfbank Konferans Salonu’nda TAM projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. “TAM nedir?” sorusuna burada yer alan resmi internet sitesinde şu cevaplar verildi: “Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası ve PTT ATM’leri Türkiye’nin ATM Merkezi – TAM bünyesinde hizmetinize sunuluyor. TAM, bugün 81 ilde 5.000’i aşkın, yakın gelecekte Türkiye genelinde yaklaşık 19.000 ATM ile ülkemizin her yerini kapsayacak yepyeni bir ATM deneyimi. Şimdi değişimin TAM zamanı. Yüksek hizmet kalitesi ile yönetilen ATM bileşenleri, TAM’a üye banka müşterilerine masrafsız ve komisyonsuz işlem olanağı, Türkiye’nin her yanına yayılan ATM ağı sayesinde finansal hizmetlere erişim kolaylığı TAM’ı TAM yapan özelliklerinden yalnızca birkaçı… Rekabetten uzak, ölçek ekonomisinden doğan verimlilik esaslı sistemimizle Birlikte Tam’ız…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sistem hakkında ek olarak şu açıklama da geçildi: “7 kamu bankamızın bir araya gelerek hayata geçirdiği, müşterilerimize kendi ATM’lerindeki mevcut müşteri deneyimlerini değiştirmeksizin, aynı işlem setleriyle, TAM’a dahil tüm ATM’lerden hizmet sunabilmesini sağlayan, projeye dahil bankalarımızın ATM yönetimi için ayrı olan; yazılım geliştirme, lisans maliyetleri, yer kiralama, saha hizmetleri, ATM operasyonları gibi başlıklarının ortaklaştırılarak tek merkezden yönetilmesi ile verimlilik artışı ve maliyet azalmasını amaçlayan projemiz şu an itibariyle 5.600 noktada hizmet vermektedir.”

TAM yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş