Dizüstüler için Snapdragon 8cx işlemcinin yenisi geliyor

17 Ocak 2021 18:00

İşlemci devi Qualcomm, dizüstü dünyasında Apple’ın etkisiyle daha da etkili olmak istiyor. Firmadan Snapdragon 8cx işlemcinin yenisi geliyor.

IFA 2020 kapsamında tanıtılan Snapdragon 8cx Gen 2 5G, direkt olarak ARM temelli dizüstü modellerine hitap eden firmanın son işlemcisiydi. Bu model Qualcomm‘un ilk dizüstü odaklı işlemcisi de değildi ve Snapdragon 8cx’in üzerine kuruluyordu. İşte bunun yenisi, şimdilik geçen adıyla Snapdragon SC8280 aktif olarak yolda bulunuyor. Roland Quandt tarafından ortaya çıkarılan model, direkt olarak firmanın Apple M1’e cevabı olacak izlenimi oluşturuyor. Şimdilik bir versiyonunun 8 GB LPPDR5 RAM ile hazırlandığı aktarılan olası gerçek adıyla Snapdragon 9cx, en üstte tam 32 GB LPPDR5 RAM ile kombine edilebilecek bilgisi geliyor. Sızan boyut bilgisi üzerinden 8 çekirdekli olacağı düşünülen ürün, yüksek ihtimalle yüksek performansı düşük enerji sarfiyatı ile bir araya getirecek bir seçenek konumunda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Snapdragon 8cx işlemcinin yenisi çok ses getirebilir

Bu tarz güçlü işlemciyle tam bir günlük pil ömrü sunan Windows dizüstülerin artması bekleniyor. Dizüstü üreticisi firmalar bu tarz bir işlemciye oldukça sevineceklerdir. Çünkü özellikle pil ömrü konusunda geri kalmalarının arkasında Intel yer alıyor. Firmanın işlemcileri verimlilik konusunda artık sektörün çok gerisinde kalıyor. Apple’ın da Intel’in bu “yavaşlığı” nedeniyle Mac dünyasına kendi işlemcisini geliştirdiği aktarılıyor. Eğer Intel çok daha iyi işlemciler yapsaydı, yüksek ihtimalle Apple Silikon işlemciler hayatımıza hiç girmeyecekti.

İlginizi Çekebilir

Oyun dünyası için yaratılan özel otomobil

Paylaş