Elektrikli pickup Tesla Cybertruck bu yılı da es geçiyor

14 Ocak 2022 11:35

İlginç tasarımlı Tesla Cybertruck henüz yollara çıkmadı. Araç 2022 yılını da artık hemen hemen kesin olarak es geçiyor.

Elektrikli pickup Tesla Cybertruck, Reuters’ın elde ettiği son bilgilere göre ancak 2023’ün ilk çeyreğinde üretime alınacak ve sonrasında yollara çıkarılacak. Firmanın üretim sorunları ve global tedarik sorunları nedeniyle ciddi şekilde geriye ittiği Cybertruck, Tesla’nın satışa sunulması beklenen tek aracı konumunda da yer almıyor. Firma halen elektrikli kamyon Semi ve elektrikli hiper otomobil yeni Roaster için de üretime başlayabilmiş değil. Bu araçların da 2023 hatta 2024 yılına kalmış olması olası görünüyor.

Tesla, “ABD, Almanya ve Çin” fabrikalarında şu an Model S, Model 3, Model Y, ve Model X gibi araçları üretiyor ve bunlarda dahi oluşan talebi tam olarak karşılayamıyor. Kısa süre bir açıklama yapan şirket, 2021 toplamında toplam 936 bin 172 araç sevkiyatı gerçekleştirdi. Firmanın sadece son çeyrekte 308 binden fazla aracı müşterileriyle buluşturduğu aktarıldı.

Aktif olarak testleri yapılan hatta en son devasa sileceği ses getiren Tesla Cybertruck modelinin gecikmiş olması genel olarak üzüntü yaratmıyor çünkü aracı üstünden zaman geçtikçe daha çirkin bulanlar artıyor.

Bu arada doğal olarak rakipler de boş durmuyor. Tesla alanı giremediği için Ford ve Rivian ikilisi, ABD’nin elektrikli pickup pazarını çok güzel araçlarıyla besliyor, bu modern seçenekler ile inanılmaz satış talebi görüyor. Hatta Ford gibi bir dev oluşan talebe tam anlamıyla yetişemiyor.

İlginizi Çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş