Elon Musk çip krizi konusunda sevindiren açıklamalarda bulundu

26 Eylül 2021 16:59

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla cephesinin CEO’su Elon Musk, küresel otomotiv üretimini sarsan çip krizi hakkında olumlu konuştu.

Çip krizi tüm dünyanın gündemi kalmaya devam ediyor. Neredeyse tüm otomobil üreticileri bu olumsuz durumdan etkilendi. Öyle ki kimi markalar üretimlerini geçici olarak durdurmuştu. İlgili konu hakkında İtalya Teknoloji Haftası kapsamında bir toplantı düzenlendi. Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann’ın konuşma yaptığı sırada Elon Musk da konuşmaya dahil oldu.

Musk, “Hali hazırda birden fazla çip fabrikasının inşası devam ediyor. Önümüzdeki yıl, çip tedarikinde iyi bir kapasiteye ulaşacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerine yer verdi. Bu açıklamanın ardından geleceğe yönelik edişeler biraz olsun azaldı. Hatta küresel anlamda Tesla hisselerinde artışlar görüldü. Yatırımcılar ise durumdan memnun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk gibi TOGG CEO’su da konu hakkında umut verici konuşmuştu

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, “İlk aracımız, C segmentinde bir SUV. Regülasyonlar nedeniyle ufak tefek farklılıklar olabilir ama bu tasarımın niteliğini değiştirecek boyutta değişiklikler değil. Çip krizi var. Çip krizinin sebeplerini de biliyoruz.

Bu krizin bir sene daha süreceğini tahmin ediyoruz. Planlarımız doğrultusunda, yaptığımız rezervasyonlarla çip krizine takılmayacağımızı düşünüyoruz. ifadelerine yer vermişti. Çip krizi hakkında tüm gelişmeler LOG.com.tr’de olamaya devam edecek.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu

Paylaş