Ford Mustang Mach-E’nin 2023 model yılındaki fiyat artışı dikkat çekti

26 Ağustos 2022 19:11

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2023 model yıllı sipariş alımları başlayan Ford Mustang Mach-E için zam oranları da göründü.

Ford’un henüz Türkiye pazarında göremediğimiz elektrikli modeli Mustang Mach-E, Amerika ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde bir süredir yollara çıkıyor. İlk aşamada Amerika Birleşik Devletleri odağında sınav vermeye başlayan ürün gamı, Mustang rozetini taşıması sebebiyle ekstra dikkat çekti. Şimdilik ilk sınavlarında bekleneni verebildiğini gördüğümüz Ford’un elektrikli modelleri, ağustos ayı ile birlikte 2023 model yılı üretimi üzerinden siparişe açıldı. Kısa süre önce F-150 Lightning için duyurulan fiyatlardaki artış, Ford Mustang Mach-E cephesinde çok daha dikkat çekici seviyelere varmış görünüyor. Açıklanan yeni model yılı farklarına baktığımızda 8.000 doları aşan değer dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford Mustang Mach-E için en ucuz versiyon 50 bin dolara geldi

Tedarik sıkıntılarının yanında artan hammadde ve işçilik maliyetleri, otomobil üreticilerini erişilebilirlik tarafında günümüzde bir hayli zorluyor. Bunun son örneği olan Mustang Mach-E için paylaşılan yeni fiyatlara detaylı baktığımızda, en ucuz versiyon için kapının 50.000 dolardan açıldığını görüyoruz ki bu da 2022 model yılına göre 2.000 dolarlık artış demek. Tek elektrik motorlu versiyonun Premium donanım paketinde ise artış oranı 6.000 doların biraz daha üzerinde. Amerika’daki kullanıcılar Premium donanım seviyesini 2023 model yılıyla birlikte arkadan itişli altyapı ile 56.275 dolar, dört tekerlekten çekişli altyapı ile ise yaklaşık 60.000 dolardan alabilecek. Fiyat etiketindeki yükselişin en ciddi etkileri ise üst paketlerde. GT donanım kombinasyonu için 8.100 dolarlık zammın görüldüğü bir liste karşımızda. Ailenin en pahalı versiyonu ise 8.300 dolarlık artışla artık 64.875 dolardan alıcı bulacak. Ford, F-150 Lightning ürün gamında da versiyonlara göre değişmekle birlikte 8.500 doları bulan artış oranı duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mustang Mach E Avrupa versiyonuyla neler sunuyor?

Mustang Mach-E için Avrupa merkezli yapılan planlama gereği iki farklı batarya paketi ve üç farklı güç seçeneği geçtiğimiz süreçte duyuruldu. Giriş seviyesinde tek elektrik motoru ve arkadan itişli altyapıyla gelen model, 255 beygir ve 290 beygirlik güç değerleriyle yola çıkıyor. Her iki versiyonda da 415 Nm tork değeri sunan modelin bu versiyonundaki menzil seçenekleri sie 420 ile 540 kilometre aralığında değişiyor. Hızlı şarj desteği sayesinde 10 dakikalık şarjla 93 kilometre gidebilecek doluluğuna gelebilecek olan Mach-E’nin Avrupa pazarı odaklı olarak yapılan değişimleri ise konfor odağında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş