Garmin, elektrikli bisiklet sürücüleri için radar hazırladı

01 Mayıs 2023 09:08

Ürün gamı en geniş teknoloji firmalarından Garmin, elektrikli bisiklet sürücüleri için radar hazırladı. Güvenlik için güzel bir donanım daha geldi.

Elektrikli bisiklet modellerinin kullanımı ve sayıları hızla artıyor. Uzun bir süredir aktif şehir trafiğinin bir parçası haline gelen “ebisiklet” modelleri, zaman zaman arkadan yaklaşan araçları fark etmeyen sürücülerin merkezde olduğu ciddi kaza haberleriyle gündeme geliyor. Bunu çözmek isteyen birçok firma, gelişmiş bisikletlerini radar donanımları ile donatıyor, bu sistemler arkadan gelen araçları tespit ediyor ve bunu hem görsel hem işitsel hem de tepkisel olarak sürücüye bildirebiliyor. Bu imkân özellikle büyük şehirlerdeki sürücüler için hayati görünüyor, bu konuda en çok çözüm üreten firmalardan birisi de Garmin oluyor. Şirketin bu konudaki en yeni radar donanımı “Varia eRTL615” adına sahip ve alandaki en kullanışlı seçeneklerden birisi olarak görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bisikletin arkasına takılan ufak boyutlu radar, hem arkadan gelen araç olup olmadığını tarıyor hem de bir uyarı ışığı olarak görev yapıyor. Herhangi bir şarj gerektirmeyen çünkü gücünü direkt olarak elektrikli bisiklet üzerinden alan ürün, 137 metreye kadar hassas bir algılama gerçekleştiriyor ve eğer bisiklette bir kontrol ünitesi varsa aracın ne kadar uzakta olduğunu açık olarak gösterebiliyor. Aynı zamanda Garmin’in akıllı saatlerine de bilgi aktarabilen Varia eRTL615, iOS ve Android uygulaması üzerinden akıllı telefonlar üzerinden de bilgi verebiliyor. Gerçek zamanlı olarak görev yapan sadece 51 gramlık radar, sudan kesinlikle etkilenmiyor ve ANT+ ya da Bluetooth üzerinden kablosuz bağlantı kuruyor. 300 dolarlık bir yurt dışı fiyatı açıklanan Garmin Varia eRTL615, ileride Türkiye’de de satılacaktır.

Garmin imzalı elektrikli bisiklet radarı yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş