Gelecekte akıllı telefon modelleri nasıl görünecek?

28 Ekim 2018 21:00

Akıllı telefon sektörü sürekli bir değişim içerisinde yer alıyor. Peki bu yılı çentik ile tamamlayan sektörü gelecekte neler bekliyor? Samsung aldığı patent ile bunu cevabını veriyor olabilir.

Sektör şu an katlanabilir akıllı telefonlara hazırlanıyor. Ancak bu modeller görüldüğü ve söylendiği kadarıyla sektörün geleceğini oluşturmuyor. Firmalar sabit standart tasarımları da devam ettirecek deniyor. İşte bu noktada Samsung‘un aldığı patentler, 2020 yılından sonraki olası telefon tasarım dilini karşımıza getiriyor deniyor. Bu tasarım dilinde telefonun çevresini saran ekran yapısı karşımıza çıkıyor. Çok yakında hem önünde hem de arkasında ekran olan bir telefon geliyor. Bu tasarımda ise etrafı saran tek parça bir ekran bizleri karşılıyor. Samsung imzalı “sonsuz ekran” yapısını bambaşka bir seviyeye çıkaran bu yapı, yan tarafları da işlevsel hale getiriyor. Tek parça tasarım sayesinde ekran alanını kesintisiz olarak ikiye çıkaran yapı, hali hazırda kullanılan özel avuç algılama sistemleriyle elde tutma konusunda da bir sorun oluşturmayacak izlenimi yaratıyor. Elbette bu tasarımın gelecekte yüzde 100 karşımıza çıkacağının garantisini kimse vermiyor. Ancak fiziksel limitler Samsung gibi devleri böyle “uçuk” tasarımlara yöneltecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlk katlanabilir akıllı telefon modeli Samsung Galaxy F olacak

Telefonun şu an iki farklı prototipi bulunuyor. Ancak firmanın kararını “cüzdan” şeklinde katlanabilecek modelden yana kullanacağı belirtiliyor. Bünyesinde 7 inç ya da 8 inç bir ekran yer alacağı söylenen telefon, dışında da ikincil bir 4 inç ekran taşıyor. Ana ekranı içe doğru katlanan telefon, bu açıdan kapaklı telefon dönemini hatırlatıyor. 3.000 mAh ya da 6.000 mAh seviyesinde bir katlanabilir pil üzerine kurulacağını duyduğumuz telefonun, 2019 yılında tam 1.800 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacağı söyleniyor. Google ile geliştirilen özel bir arayüzünün olduğu bilinen telefon, menteşe sistemiyle 200 binden fazla katlanmaya dayanabildiği söyleniyor. Model hakkında resmi bilgiler ise önümüzdeki ay düzenlenecek SDC 2018 etkinliğinde geliyor.

İlginizi Çekebilir

2019’da sık sık karşımıza çıkacak kızaklı yapısıyla Xiaomi Mi Mix 3

Paylaş