GMC Sierra EV Denali Edition 1; elektrikli pickup rekabetine yeni dişli rakip [Video]

21 Ekim 2022 13:26

Kendi içerisinde ailenin zirvesi olacak GMC Sierra EV Denali Edition 1, 2024 yılından itibaren kullanıcılarla buluşacak.

Elektrikli otomobil pazarında kısa sürede oluşturulan ürün gamları, rekabetin de aynı kısa aralıkta kızıştığı bir ortamı karşımıza çıkarttı. Şu aşamada SUV seçeneklerinin ağırlıkta olduğu modeller pazar paylarını artırmaya devam ederken, bölgesel beklentiler sonucu farklı gelişmeler de kendisini gösteriyor. Avrupa’da henüz iddialı bir örneğini göremediğimiz elektrikli pickup modelleri, Amerika’da ise kullanıcı talepleri doğrultusunda şimdiden oturmaya başladı. Ford F-150 ve Chevrolet Silverado sonrasında bugün tanıtımı gerçekleştirilen GMC Sierra EV Denali Edition 1 de gelenekselden alıştığımız rekabeti elektrik tarafında devam ettirmekten sorumlu olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GMC Sierra EV Denali Edition 1

Pickup beklentilerine karşılık vermenin yanında premium nitelikleriyle kullanıcıları tatmin etmek isteyen Denali Edition 1, Sierra EV ürün gamının zirvesi olarak bugün karşımıza çıkarıldı. 2024 yılında ilk sahiplerine teslim edilecek olan modelden sonra ailenin daha erişilebilir seçenekleri de 2025 ile birlikte ürün gamına eklenecek. GMC’nin yakın zamanda asfalta çıkarttığı Hummer EV modelinde olduğu gibi General Motors’un Ultium platformu burada da temeli oluşturuyor. Çift elektrik motoru ve 4×4 sürüş niteliğinin standart olarak sunulduğu Edition 1 için tüm parçaların bir araya gelmesiyle 764 PS güç ve 1.063 Nm tork değerlerinin karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Bu kombinasyonda modelin 0’dan 100’e hızlanmasını 4,5 saniyede tamamladığı bir performans da dikkat çekiyor. Sierra EV Denali Edition 1 için 4,3 tonluk yük çekiş desteği de bu tipte bir araç için beklentileri karşılayacak gibi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şarj ve batarya tarafına baktığımızda ise tam kapasitede 644 kilometrelik bir menzil değeri paylaşılıyor. Performansın daha düşük olduğu versiyonlarda menzilin daha iyi olması da şaşırtıcı olmayacak. GMC, hızlı şarjda 350 kW’lık desteğin sunulacağını ve böyle bir kaynak üzerinen 10 dakikalık dolumla 161 kilometrelik menzilin görülebileceğini paylaştı. Hummer EV’de olduğu gibi dört tekerlekten manevra kabiliyetinin sunulduğu Sierra EV’de, yengeç modunu da görme ihtimaliz yüksek. Lanse edilen bu pakette 24 inçlik jant ve 35 inçlik arazi lastiklerinin de standart olarak sunulacak olması yüksek arazi kabiliyetini de getirecek. İlk satılacak Denali Edition 1 üzerinden 107.000 dolarlık bedelin gözden çıkarılması gerekiyor. 2025 yılında sunulacak baz versiyonlarda ise başlangıç fiyatının 50.000 dolara kadar düştüğünü göreceğiz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş