Google, Android tablet açıklamasıyla dikkat çekiyor

06 Eylül 2019 11:00

IFA 2019 tüm hızıyla devam ederken üreticiler de yeni Android tabletlerini tanıtıyor. Tablet desteğine vurgu yapan Google da bir açıklama gerçekleştiriyor.

Apple’ın tablet pazarındaki baskınlığı devam ederken farklı bütçelere uygun sayısız alternatif sunan Android tabletler de farklı markaların sunduğu çözümlerle pazardaki yerlerini korumaya devam ediyor. Marka olarak her ne kadar Apple pazar payının çoğunluğunu toplasa da gün sonunda iOS ve Android kıyası yapıldığında Android tabletlerin çoğunluğu oluşturduğu bir gerçek. Bu noktada Google da uygulama geliştiricilerine “büyük ekran” deneyimini hatırlatmak istiyor. Yayınlanan blog gönderisinde tabletlerin önemine vurgu yapılırken; geçmişe küçük bir yolculuk da geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google, Android tablet sayısını açıklıyor

3.0 Honeycomb ile tabletlere destek vermeye başladıklarını ve aslında tablet desteğinin hayli geçmişe uzandığını kaydeden tekknoloji devi, 7.0 Nougat ile çoklu ekran deneyimini sunarak çalışma imkanlarını artırdıklarını kaydediyor. Geliştiricilere Android’in yeni sürümüyle beraber katlanabilir ekrana uygun uygulamalar üzerinde daha özgür bir çalışma alanı tanıdıklarını da kaydederken; pazarda uygulamalarını ulaştırabilecekleri yaklaşık 175 milyon kullanıcı olduğu belirtiliyor. Yeni cihazların güncel olarak tanıtılmaya devam ettiğini de vurguluyor.

Tablet pazarı gerçekten zorlu bir rekabet ortamı sunuyor. Apple’ın iPadOS’inden sonra işlerin nasıl gelişeceği daha da merak konusu. Her ne kadar ilk tanıtıldığında “dizüstü yerine hafif ve işlevsel cihazlar” hayaliyle ortaya çıksa da profesyonel çözümler sunmakta çoğu zaman başarısız olan tabletler için “Pro” dönemi asıl şimdi başlıyor. Bunun için de elbette uygulama geliştiricilerinin desteği gerekiyor.

İlginizi çekebilir

Asus ProArt StudioBook One tanıtımı

Paylaş