Hayranların Harry Potter dizisi sandığı J.K. Rowling duyurusu

06 Eylül 2019 11:22

Harry Potter sevenleri hayli şaşırtacak bir gelişme J.K. Rowling tarafından paylaşıldı. Görünen o ki yazarın bu evrenle işi hala bitmemiş.

J.K. Rowling tek bir tweet’le bir kez daha tüm Harry Potter hayranlarının dikkatini çekmeyi başardı. Ancak bu kez konu ne ana serideki karakterlerle ilgili yeni bir açıklama ne de sessizliğe gömülen Fantastik Canavarlar 3. Rowling, Harry Potter’ın hikayesinin devam edeceğini müjdeleyen gizemli bir mesajı hayranlarla paylaştı. Yazar tweet’te “Bazen karanlık hiç beklemediğiniz bir yerden gelir.” notunu düşerken bir de görsel paylaştı. Söz konusu görsel bir yılan ve asaya benzer bir figürün tam üzerinde yer alan kuru kafadan oluşuyor. Kuru kafa ise burun kısmındaki yılansı iki kesik sebebiyle akla Voldemort‘u getiriyor. Peki bu ne anlama geliyor?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Harry Potter hikayesi geliyor

Rowling’in bu tweet’te kullandığı hashtaglerden biri “Cursed Child“. Türkçeye de Lanetli Çocuk olarak çevrilen “8. kitap” aslında bir tiyatro oyunu. Halihazırda yurt dışında sahnelenmeye devam eden oyun ana serinin finalini izleyecek şekilde ikinci nesile odaklanıyor. Doğal olarak bu tweet’i gören hayranlar, kapalı gişe sahnelenen oyunun filme dönüştürüleceğini düşünmüştü. Ancak Pottermore tarafından atılan ikinci tweet bir filmin gelmediğini belirtiyor. “Lanetli Çocuk cephesinden heyecanlı bir duyuru gelecek, ancak bir film değil.” diyerek durum açıklığa kavuşuyor.

Bu durumda Lanetli Çocuk’un televizyona taşınma ihtimali akıllara geldi ancak işler öyle olmadı. Kısa süre sonra yapılan açıklamayla beraber Lanetli Çocuk hikayesinde başta logo olmak üzere bazı değişiklikler yapıldığı ve hikayenin doğrudan ana seriye bağlandığı kaydediliyor. Yani Lanetli Çocuk artık alternatif bir devam hikayesi değil, doğrudan ana serinin geleceği. Yeni logoda yetişkin Harry‘nin yara izine nazire yapan bir büyü yaptığını görüyoruz. Büyünün ortasında Voldemort’un sembolü beliriyor. Harry Potter yazısı da kitaptaki fonta göre yeniden yazılıyor. Önceki logo ikinci nesle odaklanıyor ve Snitch benzeri bir “kuş yuvasında” Harry’nin oğlunu resmediyordu. Yeni font ve logo ile kitap tekrar basılır mı merak konusu.

Dizi ve film hayalleri ise bir başka bahara kalmş gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Lost tadında bilim kurgu Netflix dizisi: The I-Land

Paylaş