Google Chrome için gelen çok faydalı yeni eklenti

19 Haziran 2019 12:30

Google Chrome yeni güncellemeleriyle sorunları çözmeyi hedefliyor. Yeni yayınlanan uzantı ile “şüpheli web sitelerini” bildirmek kolay hale geliyor.

Google, Chrome için yakın zaman içerisinde yayınladığı yeni sürümlerle tarayıcının fonksiyonunu artırıyor. Yeni kullanıma sunulan bir uzantı sayesinde ise artık kullanıcıların şüpheli siteleri bildirmesi kolaylaşıyor. Google, web sitelerini herkes için daha güvenilir hale getirmek amacıyla bu raporlama sistemini kullanıyor. Şüpheli olarak gördüğünüz siteleri bildirmek için “Suspicious Site Reporter” adlı uzantıyı Google Chrome’a ekleyebilirsiniz. Bu uzantı bir internet sitesini her ziyaret ettiğinizde, web tarayıcınızı bilinen kötü siteler listesiyle eşleşip eşleşmediğini kontrol ediyor. Eğer bir sorun bulursa bunu size turuncu renkte olan uzantının hemen yanına bir bayrak ekleyerek iletiyor. Bu aslında kullandığınız internet siteleri için bir virüs programı olarak da görülebilir. Aslında bundan önce de kötü amaçlı internet sitelerini “Google Kimlik Avı Rapor Formu” kısmına bildirebiliyordunuz. Hala bu özelliği kullanabilirsiniz. Ancak Suspicious Site Reporter uzantısıyla yapacağınız bildirme işlemi çok daha kısa sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Chrome ile siteleri kolaylıkla bildirebilirsiniz

Bunu kullanmak için, “Suspicious Site Reporter” uzantısını Chrome Web Mağazası’ndan yükleyin. Yükledikten sonra bildirmek istediğiniz kötü amaçlı siteye girdiğinize, araç çubuğunuzun sağ üstünde bulunan bayrak simgesini tıklayabilirsiniz. Uzantı, neyin gönderileceğini seçmenize izin veriyor. Unutmadan belirtelim, uzantı bildirmek istediğiniz internet sitesinin URL’si ve IP adresinize ihtiyaç duyuyor. Ancak bunun yerine sayfanın ekran görüntüsünü, DOM içeriğini (sitenin tüm HTML’si) paylaşmayı da seçebilirsiniz. Yakın zaman önce yayınlanan bu Google Chrome uzantısı, kötü amaçlı sitelerin insanları kandırmasının önüne geçmesine yönelik bir adım olarak tanımlanıyor.

İlginizi çekebilir

Tarayıcıdan Assassin’s Creed oynamak mı? Google’dan oyun dünyasını değiştirecek Chrome projesi

Paylaş