Göz alıcı bir Pagani Huayra R yarış simülatörü hazırlandı

28 Mart 2024 09:11

Göz alıcı bir Pagani Huayra R yarış simülatörü hazırlandı. Bu efsane çalışanın arkasında Racing Unleashed desteği yer alıyor.

Üst seviye simülatörlere imza atan Racing Unleashed ve Pagani tarafından üretilen Pagani Huayra R yarış simülatörü, direkt olarak karbon fiber kullanılarak hazırlanmış ve yeşil renkli gerçek Huayra R’dan ilham alınan yapısıyla gerçekten çok etkileyici görünüyor. Çok sayıda hoparlör ile donatılan ve geniş açı bir Samsung G9 oyuncu monitörü kullanılan (İstenirse yerleşik PC üzerinden VR başlık kullanımı da mümkün) simülatör, Assetto Corsa Pro yarış simülasyonunu temel alıyor ve Racing Unleashed’in özel direksiyon ünitesi ile pedallarını kullanıyor. Şimdilik herhangi bir fiyatın açıklanmadığı simülatöre şu an sadece Huayra R müşterilerinin pratik yapmak adına erişim sağlayabildiği aktarılıyor. Bu arada yarış simülatörü alanında Formula 1 ile Playseat’in ortaklığı da dikkat çeken yeni gelişmeler arasında yer alıyor. Formula 1, resmi lisanslı yarış simülatörleri üretmesi için Playseat ile çok yılı kapsayan bir ortaklık duyurdu. Playseat’in hali hazırda özel F1 kokpitleri bulunuyor ancak önümüzdeki dönemde çok daha fazlası gelecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pagani tarafından gelen en son araç ise Pagani Huayra R Evo olmuştu. Kaçıranlar için bu araç direkt olarak pist sürüşlerine özel olarak hazırlanmış bir Huayra R versiyonu ve taşıdığı 9.200 RPM’e ulaşabilen 6.0-litrelik V12 HWA motoruyla 888 beygir güç ve 770 Nm kadar tork getiriyor. Arkası temel aldığı modelden 199 mm kadar daha uzun olan ve bu açıdan bir “Longtail” olarak nitelendirilen araç, gücü arka lastiklere altı ileri sıralı şanzıman sistemi üzerinden aktarıyor.

Tasarımsal olarak standart Pagani çizgisini daha “kışkırtıcı” hale getiren 1.060 kg’lık araç, sürpriz olmayacağı üzere ağırlıklı olarak karbon fiberden üretilmiş ve istenirse üstündeki paneller açılarak inanılmaz olduğu aktarılan egzoz sesi çok net şekilde duyulabiliyor. 350 km/s hıza rahatlıkla çıkabildiği belirtilen Huayra R Evo, Pirelli P Zero Slick lastikler üzerinde yol alıyor ve yüksek performanslı karbon seramik frenler ile dizginleniyor. 320 km/s hızla kendi ağırlığından daha fazla bastırma kuvveti ürettiği aktarılan hiper pist canavarı, pist sürüşüne uygun çok bağlantılı kemer sistemiyle geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pagani Huayra R yarış simülatörü yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş