Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu başlıyor; işte detaylar

01 Haziran 2021 19:30

Huawei Türkiye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’deki yetenekli yazılım geliştiricilerin bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişimini amaçlayan ortak bir projeyi hayata geçiriyor.

Ödüllü kodlama yarışması ”Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu”, ”Yapay Zeka” ve ”Huawei Mobil Servisleri (HMS)” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Üç etapta tamamlanacak maratonda adaylar ilk aşamada 26 Mayıs’tan itibaren, BTK Akademi web sitesi üzerinden ön başvuruda bulunacak. Adaylar bu aşamada, ”Yapay Zeka” ve ”Huawei Mobil Servisleri (HMS)” kategorilerden birini seçecek.

26 Mayıs – 13 Haziran tarihleri arasında, adayların, maratona katılmak ve sertifikalarını almak için gerekli çevrimiçi ön eğitimi BTK Akademi web sitesi üzerinden tamamlamaları bekleniyor. Yapay zeka kategorisine yönelik eğitimler; ‘Bilgi Teknolojilerine Giriş’, ‘Python ile Makine Öğrenmesi’, ‘Doğal Dil İşlemeye Giriş’. HMS (Huawei Mobil Servisleri) alanındaki eğitimler ise `Bilgi Teknolojilerine Giriş`, `JAVA ile Programlamaya Giriş` ve `Huawei Mobil Servisleri` konularından oluşuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İkinci aşamada ise adaylar 20 Hazirana kadar Huawei Yetenek Mülakat Sistemi (Talent Interview) üzerinden eleme sınavına girecek. Sınavı geçip maratona hak kazanan adaylar, 21 Haziran’da açıklanacak. Son aşamada, 25 – 28 Haziran tarihlerinde, adayların kendilerine verilen kategorideki projelerini 48 saat içinde hazırlayıp sunmaları bekleniyor.

Huawei dereceye giren 10 kişiye MateBook X hediye ediyor

Jüri sunulan projeleri 5 Temmuz’a kadar değerlendirecek. En yüksek dereceyi alan ilk 10 projenin sahibi, düzenlenecek ödül töreni ile ödüllerine kavuşacak. Yarışmanın ödülü ise Huawei MateBook X dizüstü bilgisayar. Bizim de inceleme fırsatı bulduğumuz bilgisayarın detaylı incelemesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Gelecekte ev işlerine yardımcı olacak ilginç robot

Paylaş