Hyundai, araçlarında abonelik ile yeni özellik satmada önemli planlar yapıyor

09 Mayıs 2024 08:47

Güney Kore merkezli dev firmalardan Hyundai, “Hyundai Connected Mobility” üzerinde abonelik ile özellik satma konusunda çıtayı yükseltecek gibi görünüyor.

Hyundai Connected Mobility aktarıldığı kadarıyla araç içinde abonelik ile özellik satma konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Firmanın bu sayede yeni modeller yanında eski modeller için de yeni özellikler sunmak istediği, burada mevcut Bluelink sistemi üzerinden gidileceği söyleniyor. Hyundai Connected Mobility CEO’su Marcus Welz, “Yıllarca nasıl daha fazla otomobil satacağımız konusunda endişelendik. Bugün ise ya tek yaptığımız araba satmaksa diye endişeleniyoruz.” diyor, birçok diğer üretici gibi Hyundai de sattığı araçlar üzerinden akıllı telefon üreticileri gibi ekstra gelirler elde etmek istiyor. Tüm araç yaşam döngüsü boyunca yeni mobilite hizmetleri sunma hedefiyle çalışmalar yapan firma, şu an Lite, Plus ve Pro isimli üç farklı abonelik üzerinde çalışıyor, bunlardan Lite’ın ücretsiz olacağı, Plus ile Pro’nun ise aylık 3 ve 10 dolar fiyatla satılacağı aktarılıyor. Araçlarda donanımsal olarak bulunan ısıtmalı koltuk gibi özellikleri paralı hale getirmek istemeyen şirket, şu aşamada sadece yeni geliştirilecek özellikleri ve servisleri parayla satma odağına sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai bundan önce karbon fiber ve kompozit malzeme teknolojisinde lider şirketlerden Toray Industries ile stratejik bir ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Yapılan açıklamaya göre bu ortaklık ile şirket, hafif ancak yüksek mukavemetli malzemeleri elektrikli araçların bataryalarının ve elektrikli araçlardan kullanılan motorların performanslarını iyileştirmek için kullanmayı planlıyor. Karbon fiber takviyeli polimer (CFRP) parçaları elektrikli araç altyapılarına nasıl entegre edecekleri konusunda ortak ARGE çalışmaları yapacak ikili, gelecek Hyundai elektrikli araçları birçok konuda rekabetin ötesine taşıyabilir. Küresel karbon fiber lideri olarak kabul edilen Toray’ın hazırladığı gelişmiş malzemeler, söylendiği kadarıyla hafif, güçlü ve ısıya dayanıklı özellikleri nedeniyle otomotiv ve havacılık olmak üzere birçok sektörde kullanılıyor, Toray ile çalışan firmalar arasında uçan taksiler üzerinde çalışan Joby Aviation ve Lilium gibi isimler de yer alıyor.

Hyundai haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş