İki görevi bir araya getiren Rode Streamer X tanıtıldı

17 Nisan 2023 12:11

Hazırladığı mikrofon modelleriyle milyonlarca kullanıcının hayatında yer alan Rode, bugün Rode Streamer X ile karşımızda.

Rode, uzun süredir sadece bir “mikrofon” firması değil. Şirket son dönemde ürün gamını hızlı şekilde genişletiyor. Firmadan geçtiğimiz ay detaylarına burada yer verdiğimiz bir oyuna özel kablosuz kulaklık modeli gelmişti. Rode daha önce ise detaylarına burada yer verdiğimiz, spesifik olarak oyunculara odaklanan Rode X markası ile çok ses getirmişti. Şimdi ise Rode Streamer X ile güzel bir adım atıldı. Rode tarafından “devrimsel bir ürün” olarak öne çıkarılan Streamer X, pazarda fark yaratıyor çünkü yayıncıların ihtiyaç duyacağı ses ile görüntü kayıt altyapılarını bir araya getiriyor. Kulaklık, XLR / normal mikrofon girişlerine sahip olan ürün, harici bir görüntü yakalama kartı (Capture Card) olarak 4K 30 fps veya 2K 60 fps görüntü kaydedebiliyor ve yayınlayabiliyor. Aynı zamanda 4K 60 fps ya da 2K 120 fps video geçişi de sunan ürün, bünyesindeki çift USB-C portu ile çift PC’li yayın kurumlarında (İki PC’ye aynı anda bağlanabiliyor) rahatlıkla kullanılabiliyor. Ürün kutusundan Unify, Rode Central ve Rode Connect gibi yazılımlara tam destek ile çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bünyesinde yukarıdaki görsellerde de görebileceğiniz üzere çok sayıda fiziksel kontrol yer alan ürün, bu sayede yayıncılara çok kolay şekilde ses ve görüntü yönetimi sunuyor. Özellikle Twitch yayıncılarını çok memnun edecek Rode Streamer X için firma henüz resmi bir fiyat açıklamış değil. Ancak hibrit yapıdan dolayı cihazın aşırı ucuz olması beklenmiyor. Bu modelin ileride Türkiye’de de satılmasını bekliyoruz. Çünkü firmanın birçok ürünü uzun zamandır Türkiye’de resmi olarak bulunabiliyor.

Rode Streamer X yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş