İlginç formül, işlevsel detaylar; elektrikli EAVan ile tanışın

02 Ağustos 2019 11:00

İngiltere merkezli bir girişim tarafından geliştirilen EAVan, kullanışlı gövde yapısı ve iddialı menzil değerini bir araya getiriyor.

Şehir içi kullanım amaçlı elektrikli araçlar artık kendi içlerinde de farklı dallara yayılmış şekilde karşımıza çıkıyor. Bisiklet ve scooter gibi temel sınıflar kadar gündeme gelen bu parçalar arasında yeni kurulan girişimlerin ciddi bir yükselişi söz konusu. İngiltere merkezli olarak faaliyet göstermeye başlayan EAV, elektrikli kargo bisikleti olarak değerlendirebileceğimiz bir aralıkta hizmet verecek. Görünümündeki minimalistliğine rağmen 96 kilometreye kadar menzil kat edebileceği açıklanan “EAVan” isimli araç, taşıma konusunda da hiç fena sayılmayacak niteliklerde. Özellikle belirli bölge içerisinde yapılacak teslimatlarda rahatlıkla kullanılabilecek olan modelin pedal asistan niteliğindeki destek üzerine şekillendiğini söyleyebiliriz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EAVan teknik özellikleri

Saf elektrik modunda tek başına 5 km/s hızla gidebilen aracın biraz önce de bahsettiğimiz gibi ağırlıklı olarak pedal desteği kullanımı üzerine avantaj sağlıyor. Daha önceki elektrikli bisikletlerden de anımsayabildiğimiz bu yapı, kullanıcılara maksimumda 25 km/s hıza kadar destek sağlıyor. Sistemin sunulan modlara göre farklı oranda güç desteği verebiliyor olması da sürüş deneyimi ve batarya sağlığı için önemli detaylar arasında. Elektrikli olmasının yanında modüler bir şasi mimarisine sahip olan EAVan, ihtiyaca göre farklı gövde tipine de bürünebiliyor. Bu da yeri gelince bir pickup, yeri gelince tamamı kapalı bir şekle bürünebileceği anlamına geliyor. EAV girişimi önümüzdeki 5 yıllık süreçte farklı araç versiyonlarıyla da kullanıcıların karşısına çıkartması gerekiyor.

Paylaş