Instagram’dan Windows 10 kullanıcılarına güzel haber

27 Şubat 2020 20:23

Facebook’un popüler sosyal medya kanalı Instagram, Windows 10 uygulamasına güzel bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme ile önemli bir eksik kapatıldı.

Sosyal medyanın sürekli olarak büyüyen platformu Instagram, hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda direkt mesaj altyapısını web sürümüne getiriyor haberleriyle gündeme gelmişti. İlk aşamada küçük bir kitle üzerinde aktif edilen özellik, kişilerin tarayıcı üstünden mesajlaşmasına imkan tanıyordu. Daha önce buna izin vermeyen ve bu konuda tepki çeken sosyal medya devi, benzer bir adımı şimdi Windows 10 tarafında da attı. Yapılan güncelleme ile Windows 10 uygulaması artık PWA altyapısında çalışıyor ve kişilerin direkt mesajlara erişim sağlamasına imkan tanıyor. Aslında temel olarak web sürümünü bir uygulama olarak sunan şirket, yine de seri çalışan uygulamanın kullanıcılarını fazlasıyla sevindiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram, kısa süre önce IGTV odaklı bir adımla ses getirmişti

YouTube’a rakip olacak denilerek tanıtılan Instagram IGTV, bir dakikadan uzun videolar atmanıza imkan tanıyor ve yakında önemli bir gelir kapısı halini alıyor. Çünkü firma IGTV videolarına kişilere gelir sağlayacak reklamlar eklenebilmesi için çalışmalar yapıyor. YouTube videolarını reklama açmak gibi çalışacak süreç, IGTV’nin kullanımını ciddi olarak artıracak gibi görünüyor. Bu açıdan içerik üreticileri oldukça memnun edecek bu altyapı, ilk başta sadece spesifik ülkelere açık olacak deniyor. Daha sonra ise reklamlar üstünde gelir elde etme sisteminin genele yayılacağı tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu

Paylaş